Ciutat

S’arxiva la investigació contra el govern quadripartit per l’Artèxtil

La Fiscalia no troba indicis de delicte en la compra de l’Artèxtil, però diu que la gestió de l’anterior govern va ser “deficient”

L'Artèxtil, propietat municipal des del 2018 / LLUÍS FRANCO

La investigació de Mossos d’Esquadra sobre l’anterior govern municipal de Sabadell per la compra de l’Artèxtil l’any 2018 ha quedat arxivada per la Fiscalia, sense que hagin quedat acreditats fets delictius. El motiu principal ha estat que l’anàlisi encarregada a l’Oficina Antifrau de Catalunya no ha pogut determinar la taxació de l’edifici històric, protegit oficialment, que va ser comprat per l’equip de govern quadripartit per 3,2 milions d’euros, quan un any i mig abans el clan Jodorovich l’havia comprat per 500.000 euros.

La fiscalia va decidir investigar indicis de frau en la gestió política i tècnica de la compra per part de l’anterior Govern, arran d’una denúncia.

L’edifici històric va passar a formar part del parc patrimonial de la ciutat l’any 2018 i es preveu que sigui la seu de l’Escola d’Infermeria de la UAB a Sabadell.

La fiscalia veu una “gestió deficient”

Ara bé, la Fiscalia ha expressat en la seva investigació que la gestió de la compra de l’Artèxtil per part de l’anterior govern de Sabadell va ser “deficient”, ja que va pagar amb fons públics un preu sis vegades superior que l’anterior comprador.

Els Mossos busquen irregularitats a la compra de l’Artèxtil del govern anterior

El canvi de mans de l’Artèxtil

L’antiga propietària de l’Artèxtil – Inmobiliaria Europea Manet– devia diners a l’Ajuntament. Segons fonts consultades pel D.S., l’any 2017, quan l’empresa va entrar en concurs de creditors, es va notificar al consistori. És més, la propietat va oferir l’immoble en diverses ocasions, però l’Ajuntament no el va comprar.

En qüestió de dos anys, el govern anterior va passar del desinterès a forçar la venda a l’Ajuntament. Es va comunicar a la propietat –que aleshores ja era del clan Jodorovich i els seus socis–. Segons declaren persones properes a la venda, els tècnics haurien suggerit que es denegaria qualsevol permís d’obres i canvis d’usos a l’Artèxtil i que l’opció més viable era vendre-ho a l’Ajuntament de Sabadell.

Satisfacció a ERC i la Crida

Quan l’anterior govern va comprar l’immoble hi havia Maties Serracant d’alcalde (Crida) i Juli Fernàndez de regidor d’Urbanisme (ERC). Les dues formacions han celebrat la decisió judicial a través de piulades.

Comentaris
To Top