Ciutat

Uns 2.400 arbres nous a Sabadell des de 2019

arbres_sabadell_lluis_franco
Arbres a Sabadell / Lluís Franco

2.382 nous arbres a Sabadell des de mitjans de 2019. Es tracta d’una actuació emmarcada en l’estratègia Sabadell Més Verda per naturalitzar i potenciar la presència de verd a tota la ciutat. Ara, les tasques se centren en el sud de la ciutat, on s’hi estan plantant 238 nous arbres.

El pla del districte sisè consisteix en plantar arbrat en escocells actualment buits i substituir exemplars amb problemes de seguretat per espècies més idònies. Les actuacions s’estan portant a terme als carrers de Concha Espina, de Pardo Bazán, de Josep Comas, de Goya, passeig d’Espronceda, carrer de Fontanella, de Velázquez, de Manyans, rda. Pau Vila i Illa Sacra.

En aquesta primera etapa se n’estan plantant el 50% i a l’octubre es plantarà l’altra meitat, tot aprofitant l’estacionalitat. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha justificat que “al districte sisè feia falta una actuació més específica” i per això ha posat en marxa aquesta acció focalitzada.

Les noves unitats que s’estan ubicant al sud formen part dels 2.500 exemplars que durant aquest any es plantaran per tot Sabadell. D’aquests, 1.164 corresponen a les plantacions que s’estan portant a terme als diferents districtes. Cal sumar-hi les actuacions específiques com aquesta del districte 6 o una altra que es realitzarà a l’Eix Macià i els nous exemplars que es plantaran als parcs de la ciutat, entre els quals al Parc del Nord i al Parc de les Aigües.

Pel que fa a les espècies, s’escullen les que millor s’adapten al medi urbà i a la climatologia de Sabadell i que contribueixen a la biodiversitat, a banda dels factors estètics. De fet, el passat mes de febrer es va posar en marxa un comptador a la pantalla gegant de la Fira Sabadell que es va actualitzant.

Comentaris
To Top