Diners

Cafès Pont es prepara per tenir més presència a Europa

Cafès Pont Sabadell

La companyia sabadellenca, dedicada a la torrefacció del cafè, compleix setanta anys. El seu objectiu a partir d’ara és contribuir a un futur més ecològic

El conseller delegat de la companyia, Raül Pont, a les instal·lacions situades a l’avinguda de Rafael Casanova, 40 / LLUÍS FRANCO

Els inicis de Cafès Pont es remunten a l’any 1952, quan els germans Feliu i Armand Pont van obrir una petita botiga de venda de cafès, al carrer de Sant Antoni, 34, a Sabadell (ara la botiga es troba al número 1). L’empresa familiar va anar creixent a mesura que passaven els anys. De fet, el 1973 va adquirir una nau industrial de 4.000 metres quadrats a la ciutat per a poder atendre la creixent demanda, amb la incorporació de torradores i maquinària amb major capacitat productiva, així com un espai logístic per a la recepció del cafè verd d’origen.

Set dècades després, l’empresa sabadellenca s’ha convertit en una de les principals empreses torradores i comercialitzadores d’aquesta beguda a l’Estat. De fet, Cafès Pont compta amb una producció anual d’aproximadament un milió de quilos de cafè.

Nou pla d’expansió

La companyia, però, no es conforma i ja es prepara per tenir més presència a Europa, on té delegacions a Oslo (Noruega), Bratislava (Eslovàquia) i Amsterdam (Països Baixos). També valora expandir-se a Àsia, continent on està creixent amb força el consum de cafè. “Fem una valoració molt positiva del nostre 70è aniversari. En els nostres inicis només veníem a Sabadell i Terrassa. Ara venem a tot l’Estat i a diversos països europeus i asiàtics”, explica el conseller delegat de Cafès Pont, Raül Pont, qui creu que la diversificació de línies de negoci  de l’empresa ha sigut la clau de l’èxit.

L’empresa disposa d’una línia professional de cafès per l’hostaleria i una altra línia de cafès per a consum domèstic. A més, Cafès Pont està desenvolupant un nou concepte de cafè en gra per al canal de gran distribució, així com productes amb certificació mediambiental i ecològica. També disposa d’una línia d’infusions i de xocolates. “No totes les productores de cafès aposten per l’hostaleria com fem nosaltres. Ni tampoc n’hi ha gaires que ofereixen tanta varietat de cafès”, apunta Pont.

Cafès Pont va néixer l’any 1952 / LLUÍS FRANCO

La pandèmia, cop dur

Un dels moments més complicats per a Cafès Pont en els últims anys ha estat la pandèmia. Amb l’arribada de la Covid, l’hostaleria es va veure obligada a tancar diverses setmanes i, per tant, la línia professional de cafès de l’empresa va patir un enorme retrocés. Sortosament, la venda de cafès a les llars va augmentar. “Vam tenir un descens de vendes de gairebé el 50% el 2020. El 2021 la cosa es va recuperar una mica, tot i que encara hi havia molta gent que feia teletreball i no anava als bars al matí”, assenyala Raül Pont.

Tot i les dificultats viscudes en aquest període de temps, Cafès Pont mira el futur amb optimisme. De fet, l’objectiu de la companyia és augmentar la seva xifra de clients en l’àmbit de l’hostaleria, que ara ronda els 3.000. A més, també vol potenciar la venda de cafè destinat al consum domèstic per Internet. “Està creixent molt i hem de potenciar-la. Així i tot, no volem ser com un supermercat on s’ofereix de tot. Volem mantenir la nostra línia d’especialització”, remarca el conseller delegat de Cafès Pont.

D’altra banda, Cafès Pont està invertint en línies de cafè sostenibles i en envasos reciclables, així com en metodologies sostenibles per reduir la petjada de carboni de l’empresa. La companyia ha instal·lat plaques fotovoltaiques a la seva seu, a l’avinguda Rafael Casanova, i està substituint de manera progressiva la seva flota comercial per vehicles híbrids. “Volem donar un paper clau a la sostenibilitat i ho volem fer des de Sabadell, ja que és la ciutat que ens ha vist néixer. Ens hi quedarem, perquè hi tenim molt de vincle”, conclou Raül Pont.

Comentaris
To Top