PATRIMONI DE SABADELL

L’homenatge de la plaça Vila Arrufat

La tria dels arbres de la plaça de Vila Arrufat (Centre) no va ser atzarosa. A l’extrem sud-est, hi ha un parterre rectangular que és un record i homenatge de la primera trobada interreligiosa que es va celebrar a Sabadell el juny del 2000 i va ser impulsada per Mercè Biosca i Maria Teresa Relat. L’homenatge és recent, ja que es va fer amb motiu del 20è aniversari de la trobada, el 2020.

L'homenatge de la primera trobada interreligiosa de Sabadell, a la plaça Vila Arrufat / D.S.

L’homenatge de la primera trobada interreligiosa de Sabadell, a la plaça Vila Arrufat / D.S.

Per aquest motiu es van plantar tres espècies d’arbres que simbolitzen els valors que va voler transmetre la trobada: la convivència, el coneixement i la conversa entre les diferents religions. Amb els arbres escollits es va voler subratllar la noblesa, representada amb un llorer; també es fa referència a l’acolliment, amb un xiprer, i una olivera evoca la pau.

El Diàleg Interreligiós va sorgir del Moviment Ecumènic i anualment continua organitzant una trobada, cap al mes de novembre. L’agrupació local forma part de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR).

Comentaris
To Top