Publicitat
Ciutat

La Crida exigeix que la gestió de la residència sigui pública

Residència Sabadell - Parc Central / LLUÍS CLOTET
Residència Sabadell - Parc Central / LLUÍS CLOTET

La Crida per Sabadell exigeix que la residència de gent gran del Sud sigui de gestió pública i demana que s’eviti la privatització dels serveis públics. “Ens avergonyeix que ara, a un any d’eleccions, tots els partits vulguin treure rèdit polític d’una reivindicació veïnal que cap d’ells en el seu moment ha sigut capaç de desbloquejar”, ha assegurat la portaveu de la formació d’esquerres, Nani Valero. El grup municipal també apunta que s’ha desbloquejat “gràcies a uns fons que venen d’Europa per cobrir una pandèmia global”.

Tenir una residència pública per a gent gran és una reivindicació veïnal que compleix enguany 20 anys d’història. Després que l’any 2006 les institucions van prometre i pressupostar la construcció de dues residències a Sabadell, el Govern de la Generalitat, aleshores el Tripartit, va aturar la inversió prevista al conveni del 2006 davant la crisi del 2008. El projecte va quedar aparcat el 2010.

Anys més tard, el febrer de 2019 Ajuntament i Generalitat van acordar construir un equipament amb 102 places públiques, 98 de les quals concertades amb la Generalitat i la resta quedarà a disposició de l’Ajuntament. Era un projecte cofinançat. “Amb la Crida a l’Alcaldia és quan s’aconsegueix que la Generalitat torni a mirar cap a Sabadell”, destaca Valero. Amb el canvi de govern municipal, l’executiu Marta Farrés no incorporava aquesta partida als seus pressupostos perquè considerava que era una competència de la Generalitat.

VIDEO | La residència pública de Sabadell, prevista per al 2025

Publicitat
Comentaris
To Top