Ciutat

2022: Menys víctimes a la C-58, més a l’AP-7

Carretera C-58 / LLUIS FRANCO

Durant el primer trimestre del 2022 s’ha produït un 18,4% d’accidents menys a la C-58

Carretera C-58 / LLUIS FRANCO

El descens o increment de la congestió viària està relacionat amb la sinistralitat a les carreteres. Les víctimes a  les carreteres catalanes s’han reduït un 21,4% des de principi d’any, amb 2.187 persones afectades. Pel que fa al Vallès, durant el primer trimestre del 2022 s’ha produït un 18,4% d’accidents menys a la C-58 que al mateix període del 2019. I també un descens del 18,9% de víctimes.

A la carretera catalana no s’ha produït cap accident mortal, però sí quatre sinistres amb ferits greus i 62 que han deixat alguna víctima. Pràcticament un centenar de persones han estat víctimes d’accidents de trànsit aquest 2022 a la C-58, davant de les 122 del 2019, segons les dades facilitades per Trànsit.

L’AP-7, l’autopista ara gratuïta, ha viscut el fenomen contrari. Tant els accidents amb una o més víctimes com el total de persones damnificades s’han incrementat notòriament. Durant els primers mesos de l’any s’ha registrat un sinistre mortal –l’accident múltiple a Barberà del Vallès–, tres amb ferits greus i 73 amb víctimes al tram que va de Sant Celoni al Papiol.

En total, 110 persones han viscut un accident l’autopista de la Mediterrània al tram dels dos Vallesos. L’any d’abans de la pandèmia en van ser 102  (i cap de mortal). El que representa un increment del 7,8% de les víctimes. 

Comentaris
To Top