Ciutat

CIPO recapta més de 700 euros per a Ucraïna

L'Amanidor, servei de restauració de CIPO / CEDIDA
L'Amanidor, servei de restauració de CIPO / CEDIDA

CIPO ha recaptat 715 euros durant la setmana solidària amb Ucraïna. El nou servei de restauració de l’entitat, l’Amanidor, va vendre 105 menús solidaris en només una setmana i destinarà la meitat dels diners a ajudar persones amb discapacitat intel·lectual a Ucraïna.

Durant una setmana, l’Amanidor va elaborar tres plats típics de la cuina ucraïnesa elaborats amb l’ajut d’un equip de voluntariat procedent de la zona. “La resposta ha estat molt positiva.  L’Amanidor fa poc més d’un mes que va obrir les portes i la ciutadania s’ha bolcat en la iniciativa”, exposa Xavier Martínez, director de CIPO.

A banda de la venda dels menús, l’import total de la donació també inclou una donació especial de la Coral Violes de 160 euros i també la meitat dels diners recaptats amb la venda dels productes d’artesania elaborats pels usuaris i usuàries del Centre Ocupacional de CIPO.

L’ import es donarà íntegrament a Plena Inclusión, que té en marxa una campanya en coordinació amb Inclusion Europe. L’entitat destinatària final dels diners és VGO Coalition, una plataforma d’entitats locals ucraïneses que treballen amb aquest col·lectiu i que s’encarreguen d’adquirir aliments, medicaments, aigua i productes d’higiene, i proporcionar assistència personal.

Sobre l’Amanidor

CIPO va inaugurar a mitjans de febrer aquest nou servei de restauració per impulsar la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual. El terme amanidor és un sabadellenquisme en desús utilitzat per designar el rebost que hi havia a les cases de la ciutat.

Ajuntament de Sabadell, Generalitat i CIPO van avançar que hi ha nous projectes similars a sobre de la taula. “Volem exportar aquest model a altres punts de Sabadell”, va avançar l’alcaldessa Marta Farrés.

CIPO organitza un recapte solidari a l’Amanidor amb plats típics d’Ucraïna

Comentaris
To Top