Publicitat
Ciutat

El març més plujós dels darrers cinc anys a Sabadell

Els dies 30 i 31 de març van caure més de 40 litres a l’estació automàtica del Parc Agrari / ll. franco

La situació anticiclònica que va patir Sabadell durant prop de tres mesos –més de 70 dies sense pluja superior a un litre per metre quadrat–, amb els pitjors registres de pluviometria registrats des del passat 2015, amb efecte directe a conreus, fauna i a la prevenció d’incendis, ha fet un tomb de 180 graus durant el passat mes de març.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, durant el passat mes de març es van registrar a l’estació automàtica de Sabadell-Parc Agrari més de 100 litres (108,1 mm) per metre quadrat durant el tercer mes de l’any. Uns registres que han servit per posar punt final a la sequera i destensar el medi natural amb l’arribada d’unes pluges que no es veien des del mateix període del 2017. Des de l’entrada en funcionament de l’estació (23/10/2008) el mes de març d’enguany és el tercer amb uns índexs de pluviometria més elevats, només superats pels 115, 7 mm, d’ara fa cinc anys (2017) i dels 166,7 mm de l’any 2011.

Bona part dels registres pluviomètrics enregistrats es deuen a les precipitacions consecutives d’ara fa una setmana i escaig, quan els dies 30 i 31 de març es van comptabilitzar més de 40 litres: “El vent del sud-est o llevant que ha predominat a Catalunya generat pel posicionament de les pertorbacions molt al sud de la seva ubicació habitual ha afavorit precipitació destacable a la meitat est de Catalunya”, apunten des del Servei Meteorològic de Catalunya. Si les precipitacions han estat abundants, la irradiació solar ha estat “excepcionalment baixa amb anomalies negatives del 40 i 50% a gran part del prelitoral”, que s’expliquen per “la nuvolositat molt abundant i persistent al llarg del mes en relació amb les pertorbacions”, apunten.

Publicitat
Comentaris
To Top