Ciutat

Nou projecte per impulsar l’agricultura a Can Gambús

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament va aprovar ahir dilluns el nou projecte d’obres per impulsar l’agricultura des de la finca municipal de Can Gambús-Vallcorba. És el segon que s’aprova després que la setmana passada es va anunciar que el primer concurs públic per executar aquest projecte va quedar desert perquè cap empresa va optar a l’adjudicació. El pressupost del projecte és de poc més de 800.000 euros, la meitat dels quals cofinançats pels fons europeus FEDER.

Imatge virtual de com ha de ser el nou centre agrari de Can Gambús / CEDIDA

Imatge virtual de com ha de ser el nou centre agrari de Can Gambús / CEDIDA

Segons el consistori, que ningú hagi optat a executar el projecte es deu a “l’augment que han sofert darrerament els materials de construcció i els costos de l’energia”. Segons un estudi de la Cambra de Contractistes de Catalunya, set de cada deu empreses van notar un increment superior al 10% del preu dels materials entre finals del 2020 i finals del 2021.

El nou contracte d’obres es divideix en dues parts. D’una banda, es preveu construir un magatzem agrari per a les activitats agroforestals de la finca, on es puguin guardar tractors i maquinària agrícola d’ús general. Aquest punt té un pressupost de 570.586 euros.

Centre d’interpretació

Paral·lelament, es vol construir el Centre d’interpretació i formació (CICG), amb un pressupost d’execució de 233.688 euros. Un cop comencin les obres, la primera part del projecte estarà feta en set mesos i la segona, en sis, si es compleix la previsió.

L’augment de preus, llast per a la construcció

Comentaris
To Top