Oci i cultura

Llibres feministes per treure la capa d’invisibilitat de les escriptores

Una dona caminant davant del nou mural feminista al pas soterrani de la Gran Via, a l’altura del Taulí / LLUÍS FRANCO

La Fira del Llibre Feminista es reajusta de cara a la seva setena edició. I és que enguany la fan coincidir amb el 23 d’abril, en comptes del 8 de març com en passades edicions. L’objectiu del canvi és “visibilitzar espais feministes fora del mes de març”.

També cal tenir en compte que la fira prové d’una edició anterior complicada -la de 2021-, marcada per les restriccions de la Covid-19, que van obligar a repensar el format  (descentralitzant els actes al llarg del mes de març).

Però la primavera del 2022 és la de la recuperació de la vida prèvia a la pandèmia (o quasi). La Fira se celebrarà a la plaça Vallès i arrencarà a les 10 h amb l’obertura de les paradetes de llibres. 

A les 11 hi haurà taller sobre la identificació de les violències masclistes a Sabadell, a càrrec de Justa Revolta. A les 12.30 h serà l’hora vermut musical i a les 14 h hi haurà la possibilitat de participar del dinar popular.

Ja en horari de tarda, a les 16.30 h es presenta el llibret Autodefensa feminista com a resposta a la crisi, amb un debat posterior en torn de la “violència institucional”. A les 18 h es presenta el llibre Putas, república y revolución, de la mà de Laura Labiano, educadora social especialitzada en gènere i violències masclistes. I a les 21 h es clou la jornada amb l’espectacle Filles del Sol i del Foc, Dones del Kurdistan, de Bruixes del Nord, al Racó del Campanar. 

“Intergeneracional”

Des del Moviment Popular de Sabadell i Bruixes del Nord, organitzadores de la fira, destaquen que l’objectiu és “buscar fer un apropament intergeneracional a les múltiples i nombroses temàtiques lligades al feminisme”. 

A més a més, volen “intentar revertir la invisibilització que diverses autores i obres pateixen sovint amb la reivindicació d’aquests noms i títols”.

Comentaris
To Top