Ciutat

Una Setmana Santa amb la Covid sota control a Sabadell

Trànsit Gran Via Sabadell
Per primer cop en dos anys, la mobilitat no ha estat restringida per Setmana Santa / lluís franco

Ens hem pogut moure amb llibertat dins i fora de Catalunya. Hem compartit taula sense aforament en comensals. I hem pogut ballar fins que el cos ha dit prou. La Setmana Santa del 2022 recupera el seu format original, amb l’ús de mascaretes als interiors dels establiments com a única al·lusió a la Covid. Es tracta de la primera festivitat que s’ha viscut amb relativa normalitat des de fa dos anys.

I el virus continua sota control a Sabadell. Segons les últimes dades del Departament de Salut, s’han detectat 223 casos positius de Covid l’última setmana, un 40%  menys respecte a la Setmana Santa de l’any passat. Una festivitat que es va viure coincidint amb estrictes restriccions en les reunions i la mobilitat. Amb la Setmana Santa, Sabadell recupera la seva millor versió.

2022, canvi de paradigma

Fa poc més de 365 dies, l’escenari era substancialment diferent. Ha quedat enrere el tancament perimetral de Catalunya, la limitació de la mobilitat en bombolles de convivència, el toc de queda, franges horàries a l’hostaleria i la limitació de comensals a bars i restaurants i a les reunions privades. L’any 2020, la situació era encara  més restrictiva: la Setmana Santa va coincidir amb la primera onada de la Covid-19 i el confinament domiciliari. 

Les dades ho  justificaven: la Covid es trobava en creixement i els hospitals estaven saturats. Segons les dades del Departament, la situació s’ha revertit. El mes de març van morir a Sabadell 13 persones infectades amb Covid. El març de l’any passat, més d’una vintena de persones moria a Sabadell pel virus, tot i les restriccions. I el març de 2020, malgrat que no hi ha dades comptabilitzades, la xifra d’ingressos i mortalitat col·lapsava el Taulí.

La caiguda de casos i les hores baixes de la Covid es mantenen des del mes de febrer. A inicis d’any, es van viure els pics més alts de contagis, i el màxim setmanal que va viure Sabadell van ser de 8.219 casos, a mitjans de gener. Per fer-nos una idea, aleshores es contagiaven en un dia les mateixes persones que ara durant una setmana. 

Quarta dosi de la vacuna?

Dimecres s’acaba l’obligatorietat de dur mascareta en espais tancats, amb algunes excepcions com el transport públic i els centres de salut. Ara, el govern espanyol treballa amb l’escenari d’obrir la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 a la població general. 

Comentaris
To Top