Oci i cultura

Cosplay: les disfresses japoneses que arrassen entre els joves aficionats al manga

Cosplay fira sakura / VICTÒRIA ROVIRA
Concurs de cosplay a la Fira Sakura Matsuri / VICTÒRIA ROVIRA

Qui no ha somiat mai convertir-se en el seu personatge preferit i viure les seves aventures? Fer-ho és gairebé impossible, però dins del món del manga hi ha una alternativa: el cosplay. Aquesta mena de disfresses originals del manga i l’anime japonès fan que qui les porta es pugui sentir més a prop dels seus ídols. Com és costum a qualsevol fira de temàtica nipona, al Sakura Matsuri també hem pogut veure a molts joves, i alguns no tan joves, caracteritzats dels personatges que més els agraden.

És el cas de la Kate Nazarenko i la Taya Kovach, dues joves refugiades ucraïneses residents a Sabadell des del principi del conflicte amb qui mitjançant el traductor ucraïnès-català ens hem pogut comunicar. “Vam començar a fer cosplay ara fa un any gràcies a un amic i venir a la fira ens ha servit per distreure’ns una mica de la situació que vivim”, explicaven les joves.

Per la Irina Mendoza aquest món és divertit: “El cosplay sorpren a qui ho veu i ens encanta que ens demanin fotos. M’agrada el cosplay perquè fa feliç a la gent”, deia. Tant ella com la seva amiga Emma Santiago anaven disfressades de la popular sèrie Evangelion.

Joves fent cosplay / VICTÒRIA ROVIRA

Joves fent cosplay / VICTÒRIA ROVIRA

En preguntar com havien conegut la fira, molts joves ens han dit que gràcies a internet o la publicitat que aquests dies omplia els carrers de Sabadell. És el cas de l’Ariadna Segarra i l’Aike Molero qui explicaven com la seva afició a l’anime els va portar a provar també el cosplay i voler imitar els seus personatges preferits. Algunes de les seves sèries preferides són Boku no heroe academy, Kimetsu no yaiba o la famosa Shingeki no Kyogin.

Durant la segona jornada de la fira del Japó, s’han pogut veure cosplays ben variats al recinte de la Fira i fins i tot s’ha organitzat un concurs per triar-ne la millor amb els premis de mangues i totebags d’animes. La guanyadora, per cert, ha estat la Kate Nazarenko.

Comentaris
To Top