Publicitat
Ciutat

Les activitats del dilluns d’Aplec de la Salut a Sabadell

aplec salut excursio sabadell

La Cercavila de la Ciutat, la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola i els itineraris al Ripoll: tres cites de la celebració

La pujada a la Salut en una foto d'arxiu / LLUÍS FRANCO

La festa més antiga de Sabadell, l’Aplec de la Salut, se celebra aquest dilluns amb moltes activitats. Aquí us les deixem:

  • Al parc de la Salut, hi haurà la Cercavila de la Ciutat, a les 12 h, amb gegants i capgrossos, castellers i bastoners, com també el concert de la Banda de Música de Sabadell, a les 13 h.
  • També avui dilluns, a les 18 h, tindrà lloc la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola.
  • D’altra banda, també el dilluns 9, es podrà participar en un itinerari pel riu Ripoll fins a la capella de Sant Nicolau. La sortida serà a les 10 h des de la Torre de l’Aigua, i l’objectiu del recorregut, organitzat pel Museu d’Art, és conèixer els paisatges més pintats pels artistes de la ciutat.

Com cada any, a l’Aplec també s’hi podran fer visites patrimonials a diversos equipaments, com l’Ermita de Sant Iscle i Santa Victòria o la Torre de l’Aigua, a més del Museu d’Història i el Museu d’Art.

ACTIVITATS ESPORTIVES DE LA SALUT

Un any més, les activitats esportives també seran protagonistes de l’Aplec. El dilluns, 9 de maig, a les 9.30 h, tindrà lloc la tradicional pujada a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira de Sabadell. La 37ª Pujada a la Salut l’organitza la Unió Excursionista Sabadell (UES), amb la col·laboració de diverses institucions i empreses, entre les quals destaca l’Ajuntament de Sabadell.

El recorregut és de 7 km. La inscripció és gratuïta i es pot fer a la UES. També s’admetran inscripcions el mateix dia de la pujada en el lloc de la sortida (plaça de la Sardana) fins 5 minuts abans de començar la caminada.

Una altra de les activitats és el Buscafites a la Salut, que es portarà a terme a les 10 h del dilluns 9. Es tracta d’una activitat d’iniciació a les curses d’orientació a la zona del bosc de la Salut en modalitat “score”. Cada participant tindrà dues propostes de mapa, un de curt i un de llarg. Aquesta activitat és gratuïta i per inscriure’s cal contactar amb la UES abans del dijous 5.

TALLERS I JOCS FAMILIARS

Pel que fa a les activitats infantils, el dilluns 9 hi haurà diversos tallers i jocs al costat del santuari, com la plantada de gegants, els tallers d’imants i mandales o els tallers de la colla de bastoners i de la colla castellera de Sabadell.

També tindran lloc els tallers infantils Estirapicallança – jocs de la gent en temps del castell d’Arraona i Contes i tallers a la porta del castell. Al migdia, s’instal·laran taules i cadires per a qui vulgui dinar de pícnic en família. Mentrestant, en Clau de Folk amenitzarà el públic amb música d’acordió.

SERVEIS ESPECIALS DE LA LÍNIA F4 D’AUTOBÚS

Durant l’Aplec, la línia F4 del transport urbà d’autobús reforçarà el servei entre la plaça del Vallès (para codi 130-Vallès) i el Poblenou, en tots dos sentits. Amb una freqüència de pas de 15 minuts, estarà actiu en horari de 8.30 a 21.30 h. La parada més propera per accedir al Santuari de la Salut és la del Cementiri.

Publicitat
Comentaris
To Top