Publicitat
Diners

CaixaBank preveu assolir una rendibilitat superior al 12% en els pròxims tres anys

CaixaBank

L’entitat bancària es marca com a meta el control de la morositat per als propers exercicis, fixant la ràtio per sota del 3% en finalitzar l’exercici 2024

El president de l’entitat bancària, José Ignacio Goirigolzarri, va presentar el dimarts passat el pla estratègic 2022-2024 / ACN

CaixaBank té previst duplicar la seva rendibilitat fins a situar-la al 12% en els pròxims tres anys. Segons contempla el primer pla estratègic després de la integració amb Bankia, l’entitat espera generar 9.000 milions d’euros de capital. En aquesta quantia s’hi inclouen els dividends i el lliurament de 1.800 milions corresponents al pla de recompra d’accions.

En referència a la retribució als accionistes, el 30% anirà a la Fundació “la Caixa”, que el 2021 va tenir un pressupost de 510 milions per finançar la seva obra social, i un 16% anirà a l’Estat a través del FROB.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, va assegurar el passat dimarts que el pla estratègic permetrà oferir “la millor proposta de valor” per als clients i “mantenir una política de dividends atractiva per als accionistes”.

Goirigolzarri va descartar, a més, que l’entitat tingui plans de retornar a Barcelona la seva seu social durant els pròxims tres anys i va assegurar que la presència a València es manté “indefinida”.

Publicitat
Comentaris
To Top