Publicitat
Ciutat

Enderroquen una antiga galeria d’art del Centre

L’antic Cau d’Art del carrer de Sant Jaume ja és història. Es tractava d’una galeria d’art que va funcionar durant els anys 80 del segle passat, però que ja feia més d’una dècada que havia tancat i el local, al número 4 d’aquest carrer del Centre, estava tancat. L’empresa SBD Derribos s’encarrega de la demolició de l’edifici i preveu acabar-la en els pròxims dies, entre aquest dimarts i dimecres, i després quedarà retirar la runa.

La façana del Cau d’Art, just abans de l’enderroc / D.S.

Segons fonts coneixedores d’aquest espai, al solar que quedarà lliure es preveu construir una casa particular.

Una de les curiositats que deixa aquest enderroc és que a les parets mitgeres amb les cases que tenia a banda i banda es poden veure  les bigues de fusta encastades, pròpies del sistema constructiu de l’època.

Què era aquest espai?

El Cau d’Art el va fundar el marxant d’art Lluís Bosch i Ricart i hi van exposar artistes com el pintor Ricard Calvo Duran, així com també s’hi van poder veure obres d’Antoni Vila Arrufat i Rafael Durancamps, tots autors locals. Originalment, el negoci va començar com una filatelia i també tenien monedes de diverses èpoques i llocs (numismàtica). Al cap d’uns anys van tenir en exposició i venda algunes obres d’art i, més endavant, algunes persones recorden que havien tingut mobles.

De Sant Jaume a Marquilles

L’historiador de l’art Josep Casamartina explica que “després de Lluís Bosch se’n va encarregar el seu fill i ho van traslladar a la plaça de les Marquilles. Allà, el negoci familiar va començar a tenir més presència pública perquè el local era més gran i encara més cèntric”.

El solar on hi havia el Cau d’Art, acabat d’enderrocar / LLUÍS FRANCO

El que cridava més l’atenció de l’edifici d’aquesta antiga galeria d’art era el rètol lluminós que encara hi havia aquests dies a la façana, on posava el nom Cau d’Art.

Publicitat
Comentaris
To Top