Ciutat

Exigeixen a l’Estat la finalització de les obres del Quart Cinturó (B-40)

Quart Cinturó B-40 Ronda Vallès
/ CEDIDA

Prop d’un centenar de representants del teixit empresarial i alcaldes del Vallès i el Baix Llobregat han exigit a peu d’obra la finalització dels treballs del tram Terrassa-Abrera de la B-40, concretament el de 6,2 quilòmetres entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat. Després de desplegar una gran pancarta on es podia llegir ‘Prou incompliments. Necessitem connectar Terrassa amb Abrera (B40) ja!’, han reclamat al Ministeri de Transport que “no els prengui més el pel” i que compleixi amb el darrer termini de finalització de les obres marcat pel 2023.

Entre el centenar de participants hi havia els presidents de la Cambra de Sabadell, la Cecot i Ciesc i els alcaldes de Terrassa, Matadepera, Viladecavalls i Olesa de Montserrat i representants de diferents gremis industrials.

Durant la lectura del manifest, que ha anat a càrrec de la presidenta del Cercle Cecot de Joves, Ninna Torres, s’ha recordat que la B-40 o Ronda Vallès és una infraestructura clau per unir tres comarques -el Vallès Oriental, l’Occidental i el Baix Llobregat- que concentren el 30% del PIB i el 28,1% de la població. Un territori que tot i el seu potencial econòmic arrossa greus dèficits en infraestructures.

També s’ha posat l’accent en els beneficis que tindrà pel territori el tram Terrassa-Abrera de la B-40. Entre ells, segons un estudi elaborat per l’Institut Cerdà el 2015, hi hauria un estalvi econòmic en l’activitat logística, ampliar el radi d’activitat econòmica de les empreses, facilitar la mobilitat dels treballadors o reduir la congestió de la xarxa viària.

El mateix estudi apunta que també suposaria una important reducció de la sinistralitat i que tindria un impacte macroeconòmic a Catalunya de 252 milions d’euros.

Comentaris
To Top