Publicitat
Ciutat

Actuavallès reclama més drets per a les treballadores sexuals

L’entitat Actuavallès denuncia la “vulnerabilitat dels drets” de les treballadores sexuals. Ho fa en el marc del dia internacional de les treballadores sexuals, que té lloc el 2 de juny. “La persecució policial i la violència institucional cap al col·lectiu continua vigent”. En aquest sentit, reclamen drets per protegir aquestes dones.

Des d’Actuavallès, acompanyen treballadores sexuals del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Bages i els ofereixen suport. Segons l’entitat, “la seva realitat es veu molt condicionada pel marc legislatiu que regula les migracions a l’Estat”, i matisen que “moltes dones migrades, sobretot de Colòmbia, es troben en situacions de desprotecció” per la dificultat de tramitar el permís de residència. És per això que “decideixen recórrer a la prostitució”, afirmen. De fet, nou de cada deu casos que atén l’entitat són dones migrades.

Des del projecte ja han tramitat 60 targetes sanitàries a persones que nouvingudes a Catalunya i que exerceixen el treball sexual, una xifra més alta que en anys anteriors. “Un dels majors esculls és la llei d’estrangeria, que genera un panorama laberíntic per a persones de països que no pertanyen a la Unió Europea”, afegeixen.

Operació contra el tràfic de persones en prostíbuls de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top