Diners

Poems crea una nova col·lecció de roba i inicia la seva internacionalització

Poems

L’increment del preu de les matèries primeres i de l’energia suposa una gran incertesa per a la companyia

Joan Generó va fundar Poems l’any 2018 / LLUÍS FRANCO

Poems, la marca de moda femenina de proximitat, dissenyada i fabricada a Sabadell, inicia la seva internacionalització. L’empresa emergent, fundada per Joan Generó a mitjans de 2018, ha tret a la llum una nova col·lecció de roba per a l’estiu que es vendrà a botigues de França i Holanda, així com de l’Estat. Poems disposa ara mateix d’uns 80 punts de venda, tot i que la intenció és superar el centenar abans que acabi l’any. Cal dir, a més, que la marca també compta amb el seu propi e-commerce.

Dit això, Joan Generó apunta que Poems s’està fent a poc a poc un lloc en el mercat. De fet, el 2021 va facturar 300.000 euros, un augment de prop d’un 20% respecte a l’any anterior. “Encara que la pandèmia va ser un gran entrebanc, estem creixent per sobre dels dos dígits percentuals cada any. Enguany, tenim moltes expectatives posades en la col·lecció d’estiu i també en la de tardor. Ens ajudaran a consolidar-nos aquí i a donar-nos a conèixer a Europa”, afegeix.

Futur prometedor

Pel que fa al futur, Generó és optimista i pronostica que Poems es pot arribar a convertir en una de les marques de moda femenina més conegudes. “La moda sostenible està en auge. La societat ha agafat consciència sobre que l’única moda que promou un consum raonable és l’slow fashion. Poems tindrà un paper important a jugar, encara que a la indústria tèxtil hi hagi molta competència”, assenyala.

A curt termini, l’objectiu de Poems és tenir presència als països nòrdics (Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia), Alemanya i Bèlgica, més enllà de França i Holanda. “Volem incrementar els punts de venda i creiem que en aquests països el nostre producte pot encaixar perfectament. També reforçarem els nostres negocis a l’Estat i intentarem que el nostre e-commerce arribi a més gent. Els clients que ens compren des de la pàgina web són la majoria d’aquí, però volem tenir-ne de tot arreu”, indica Generó.

Poems es caracteritza pels seus valors: un producte 100% local, elaborat d’una manera sostenible –amb teixits naturals– i respectant la durabilitat de les peces. Una de les peculiaritats de les peces de la companyia és l’ús del tint en peça, que aporta un aspecte especial i únic a cada exemplar. La marca es caracteritza per la creació de models de línies bàsiques, diluïdes i atemporals amb l’objectiu de posar fi al consum compulsiu.

Comentaris
To Top