Ciutat

1,1 milions d’euros: el cost de recuperar la concessió del pàrquing de Doctor Robert

L’Ajuntament preveu indemnitzar SABA amb un milió d’euros per recuperar la concessió del pàrquing de Doctor Robert

Aparcament de la plaça Doctor Robert / LLUÍS FRANCO

El ple de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest dimarts a la tarda el procediment per recuperar la concessió del pàrquing de SABA a la plaça del Doctor Robert. Es tracta d’un moviment necessari per poder tirar endavant el projecte d’unió d’aquest aparcament amb el dels FGC al passeig de Manresa, però perquè tiri endavant, el consistori preveu indemnitzar l’empresa amb 1,1 milions d’euros. Per primer cop, també, es posa data al final d’aquesta concessió: 30 de juny del 2023. Si tot va com preveu l’executiu local, en un any tornarà a tenir el control del pàrquing i podrà avançar els tràmits per unir els dos aparcaments.

Amb els vots a favor del Govern, Ciutadans i Junts, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de la Crida, ha tirat endavant el punt per rescindir la concessió, que finalitza d’aquí a gairebé set anys, el 15 de febrer de 2029. Ara, l’empresa SABA podrà presentar al·legacions, tant per la mateixa resolució del contracte com la indemnització per compensar els danys i perjudicis que pugui ocasionar aquest canvi. Fonts municipals recorden que aquest aspecte s’ha negociat abastament en els darrers anys, “però mai es pot dir” què acabarà fent l’empresa que actualment té la concessió.

El portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha justificat l’abstenció del seu grup perquè “una vegada tenim aquesta herència de ciment, no és el que ens agrada i hauríem fet, però el tenim allà”. I per donar-li una sortida, els republicans aposten per combinar l’aparcament -que al seu parer hauria de gestionar l’empresa pública d’habitatge Vimusa- amb un centre de distribució de mercaderies d’última milla, amb la qual cosa també es traurien més vehicles de l’espai públic. Per la seva part, el regidor de la Crida Lluís Perarnau, ha afirmat que “el pàrquing de Doctor Robert s’hauria d’eliminar”, i ha denunciat el que considera un contrasentit: voler obrir un aparcament de gairebé 500 places enmig d’una futura Zona de Baixes Emissions. “Els aparcaments han d’estar als afores”, assegura Perarnau, basant-se en experiències d’altres països europeus.

Un cop es tanqui aquesta carpeta i arribat al 30 de juny del 2023, es vol treure a licitació el projecte d’obres per unir els dos aparcaments i fer les actuacions necessàries per posar-los en marxa, incloent-hi la supressió de l’entrada pel carrer del Pedregar i la sortida del carrer del Sol, ja que un cop units, l’accés es farà pel carrer de la Salut i la sortida, pel passeig de Manresa. Per aquest motiu, el ‘nou’ pàrquing no entraria en funcionament abans del 2024, segons la previsió del consistori.

Més de 10 milions d’euros

Si finalment la indemnització és d’1,1 milions d’euros, se sumaran als 4,8 milions d’euros que va costar comprar l’aparcament a FGC el 2019 -un tràmit iniciat pel quadripartit- i als 4,5 milions d’euros que l’Ajuntament preveu que costin les obres per posar-lo en marxa. Una suma total de 10,4 milions d’euros que el Govern té la intenció que acabi pagant l’empresa que acabi tenint la concessió del nou aparcament.

Cal tenir en compte que actualment el que és el pàrquing de Ferrocarrils, al passeig Manresa, només té construïda l’estructura, però cal fer-hi totes les instal·lacions i pintar. En total tindrà 500 places d’aparcament.

FOTOS: L’aparcament del Passeig, un buit de 500 places

Comentaris
To Top