Ciutat

Manuel Bustos, entre els col·laboradors de Villarejo?

Manuel Bustos, en l'entrevista / LLUÍS CLOTET

L’exalcalde de Sabadell va col·laborar amb l’excomissari per investigar presumptes draps bruts d’Esquerra Republicana de Catalunya

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, en una imatge d'arxiu / LLUÍS CLOTET

Manuel Bustos va col·laborar com informador de l’excomissari José Manuel Villarejo per investigar presumptes draps bruts d’Esquerra Republicana de Catalunya, segons apunta el diari El Món. Els fets van tenir lloc el 2014, per tant, Bustos ja no era alcalde de Sabadell, ja que havia dimitit dos anys abans arran dels escàndols de corrupció que l’envoltaven.

El sabadellenc es va reunir amb Villarejo, que investigava la formació republicana per ordres de la número 2 del Partit Popular i més tard ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal. L’objectiu de l’excomissari era trobar informació dubtosa sobre líders d’ERC per fabricar proves per a investigacions policials i judicials.

Segons El Món, l’exalcalde de Sabadell va tenir “tota la disponibilitat” per col·laborar amb Villarejo. De fet, li va aportar informació d’ERC i també de Convergència i Unió (CiU). Carme Forcadell i les finques d’Esquerra, presumptament valorades en 17 milions d’euros, són dos dels temes de conversa.

L’entorn de Bustos nega la relació

El Diari ha contactat amb l’entorn de l’exalcalde Bustos i nega “rotundament” les atribucions que fa el citat mitjà de comunicació. Segons aquestes fonts, l’exalcalde es va reunir amb Villarejo en dues ocasions davant “la seva situació delicada” en el marc de la investigació del cas Mercuri i “a instàncies de la Policia Nacional”. “No és dels millors informadors, perquè no va ser un informador“, asseveren.

En la trobada, segons les fonts properes a Bustos, Villarejo li va demanar informació sobre l’aleshores president de la Generalitat i presidenta de l’ANC, Artur Mas i Carme Forcadell. Del primer va dir que “només podia estar agraït perquè s’havia preocupat pel seu fill quan estava malalt” i de la segona “no va aportar cap informació”.

Publicitat
Comentaris
To Top