Ciutat

Escola Catalunya: 40 anys d’esenyament en català

escola cat 40 anys
La celebració ha atret moltes famílies / Victor Castillo

L’escola és aquell lloc on ens formem, fem els primers amics, creixem com a persones i aprenem els primers coneixements bàsics de la vida. És tot un entramat d’infants, famílies i professors que amb el pas dels anys teixeix comunitat. Si això succeeix amb rigorosa continuïtat, el vincle es transforma en una gran família. Precisament és el que passa amb l’Escola Catalunya, que enguany celebra el seu 40è aniversari amb una gran festa.

esc cat 40 anys

Photocall per la celebració / Victor Castillo

Pionera de l’educació en català

El centre escolar, fundat l’any 1981, va ser el primer en tota la ciutat a fer totes les classes en català. Això l’ha portat a ser des de sempre un gran referent a Sabadell i la comarca. “Vam ser la primera escola pública en fer classes en català, per la Generalitat vam ser un model referent per impulsar la llengua dins l’escola pública”, ha explicat la directora del centre, Cristina Llistar. “Va ser la gent del barri qui va demanar una escola així, els temps han canviat, però intentem mantenir la mateixa essència i la immersió lingüística”, ha afegit Llistar.

Parlen els alumnes

La festa de celebració ha comptat amb una participació imprescindible, els alumnes de l’escola. Tots ells s’han mostrat molt satisfets per les activitats.

“M’agrada Educació Física i totes les activitats, l’hora del pati i jugar amb els amics”,

Tianshi Sánchez

esc cat 40 anys victor castillo

/ Victor Castillo

“És la millor escola, m’agrada molt córrer i estar amb els companys”, Biel

esc cat 40 anys Víctor Castillo

/ Victor Castillo

“Tenim un pati molt gran i la zona de jocs és molt guai”, Pablo

esc cat 40 anys Víctor Castillo

/ Victor Castillo

“Som tots com una família, l’ensenyament és molt bo”, Eric

esc cat victor castillo

/ Victor Castillo

Centre SIAL

Una de les altres celebracions que hi havia a l’escola és la del programa de Suport Intensiu a l’Audició i el Llenguatge (SIAL). Enguany es compleixen 20 anys des que el centre el va impulsar i cal destacar-ho, perquè és l’única escola en tota la ciutat que està especialitzada en alumnes amb sordesa. “Al principi es deia Escola d’Agrupament i es va coordinar amb el CREDA i especialistes en el tema, actualment també els ensenyem llenguatge de signes”, ha comentat Llistar. El nombre d’alumnes SIAL al Catalunya es mou entre uns 10-15 alumnes cada curs, molts d’ells provinents d’altres ciutats del Vallès.

esc cat victor castillo

/Victor Castillo

esc cat victor castillo

/ Victor Castillo

Durant la festa del 40è aniversari s’han dut a terme activitats en 3 blocs: esports, manualitats i dansa. També s’ha acompanyat amb batucada, parlaments d’autoritats, paellada popular, concurs de pastissos, mostra de teatre, cinema a la fresca i exposicions dins l’escola.

esc cat victor castillo

/ Victor Castillo

esc cat victor castillo

/ Victor Castillo

esc cat victor castillo

/Victor Castillo

Comentaris
To Top