Publicitat
ESPORTS

Aleix Gómez guia el Barça en la consecució de l’onzena Copa d’Europa

Gómez, en una acció de la final davant el kIELCE / FC BARCELONA

L’extrem dret del FC Barcelona, el sabadellenc Aleix  Gómez, va revalidar el títol de campió d’Europa després de superar el Kielce en la tanda de penals (37-35), aixecant així el seu segon títol continental de clubs i l’onzè de l’entitat blaugrana.

Novament, l’actuació del jugador format a les categories inferiors de l’OAR Gràcia va tornar a ser cabdal per als interessos de l’equip de Carlos Ortega. Màxim golejador de la Champions League amb 104 dianes, Gómez va marcar vint-i-dos gols a Colònia, amb 12 gols a les semifinals contra el Kiel i posteriorment, 10 a la  final davant el Kielce (un d’ells a la tanda de penals).

Uns números brutals, que el van deixar ben a prop de trencar un rècord golejador: amb els 12 gols contra el Kiel, es va quedar a només un dels 13 que va fer Juanín García el 30 de maig del 2010 contra precisament el Kiel, sent aquest el rècord de gols per part d’un únic jugador en un partit de Final Four.

Números de rècord

Amb els 22 gols marcats el passat cap de setmana, el sabadellenc ja acumula 58 dianes a les Final Fours de Colònia. Amb només vuit partits disputats, el ‘20’ blaugrana se situa com el quart jugador amb més gols de la història de les Final Fours, i es troba a només 10 dianes dels primers: els exculers Mikkel Hansen i Kiril Lazarov amb 68 gols.

Als seus vint-i-cinc anys, Gómez ha estat escollit dues vegades com a millor extrem dret de la copa d’Europa (2021 i 2022), millor jove de la competició continental (2020) i màxim golejador (2022).

Publicitat
Comentaris
To Top