Ciutat

Arrenquen el cartell informatiu de la muralla de Sabadell

El cartell informatiu del tram de muralla que s’acaba de senyalitzar a la Via de Massagué va ser objecte d’una bretolada aquest passat cap de setmana.

Va ser arrencat del seu lloc entre divendres i dissabte, tot i que ningú se’l va endur. Hores més tard, ja aquest dilluns, operaris l’han tornat a posar al seu lloc. El sabadellenc Jaume Manyosa va denunciar la situació a través de les xarxes socials i explica al D.S. que “vaig trucar a la policia perquè no ho toqués ningu i li caigués a sobre. Pesava molt, jo sol no ho podia aixecar”. Manyosa creu que qui va fer aquest acte vandàlic “devien ser dues o tres persones. El van sacsejar i arrencar des de baix”, apunta.

El cartell de la muralla, arrencat / JAUME MANYOSA (CEDIDA)

Aquest cartell informa sobre el tram de muralla medieval que s’ha recuperat amb la construcció d’una nova promoció d’habitatges en aquest punt. El panell explica que la vila medieval de Sabadello es formà entre els segles XI i XIII a l’entorn de l’antic mercat -a la part nord de l’actual Passeig- i de l’església de Sant Fèlix, totes dues localitzacions documentades des del 1064.

I aquest primer nucli urbà arribava fins el barri del Raval, que es va fortificar envoltat d’una muralla i un fossat defensiu entre els segles XIV i XV. Tant el cartell com la recuperació del tram de la muralla ha anat a càrrec del promotor, Mañero, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Museu d’Història de Sabadell.

Dos vianants miren el cartell de la muralla, ja reposat / D.S.

Precisament, en la cantonada d’un dels blocs de la plaça que s’ha obert gràcies a aquesta construcció sobre el que era un gran solar, l’Associació de Tintinaires de Sabadell, Moulinsab, té previst recuperar el mural del Tinín i Milú que va ser enderrocat al carrer de Sant Llorenç.

Sabadell tornarà a tenir un mural amb Tintín i Milú

Comentaris
To Top