Ciutat

Els camins del nou Parc del Nord, a punt

parc del nord
Un operari al parc del Nord de Sabadell / M.O.

El traçat de camins del nou tram del parc del Nord ja està pràcticament enllestit. Els operaris han marcat els recorreguts i han obert el camí que transcorrerà el parc, que té l’objectiu de recuperar el corredor ecològic de l’antic torrent del Capellà. S’han marcat els camins, drenatge, moviments de terra i enllumenat. Properament es començarà a pavimentar l’espai que ha de generar un corredor verd entre els barris de la Plana del Pintor, el Torrent del Capellà, Ca n’Oriac i Can Puiggener.

El parc tindrà nous espais de passeig i estada, jocs infantils, zona de petanques i una àrea d’esbarjo per a gossos. Com a novetat, també s’hi instal·larà un futbolí urbà a tocar del pavelló. L’arbrat i la vegetació és l’última fase del projecte: fins ara s’han obert camins i talussos. “L’obra civil acabarà a finals d’any, i al novembre comença la fase de jardineria”, ha assegurat l’alcaldessa, Marta Farrés. Si tot va bé, el parc s’inauguraria al primer trimestre del 2023. “La idea és fer una taca d’espais verds a la ciutat, perquè es guanya des d’un punt de vista ambiental i estètic”, apunta.

parc del nord

Obres al nou tram del parc del Nord / M.O.

Andrés Lorite, secretari de la Comissió del Parc del Nord i veí de Ca n’Oriac, destaca que “el projecte del parc del Nord no acaba aquí” i que s’ha de connectar finalment amb el riu Ripoll. L’any 1996 va iniciar la reivindicació d’aquest espai, i el veïnat sosté que continuaran reclamant tot el traçat.

El parc del Nord tindrà 76.000 metres quadrats de zona verda, 570 arbres nous que se sumaran als existents, reg automàtic, enllumenat, espais d’estada amb mobiliari ergonòmic, jocs infantils, zona de gossos i petanques. Es tracta d’una inversió de pràcticament 2,1 milions d’euros subvencionada al 50% per fons europeus EDUSI que servirà per completar la urbanització d’aquest espai, en desenvolupament els darrers anys, també amb l’anterior govern quadripartit.

Render del projecte del parc del Nord / CEDIDA

Comentaris
To Top