Ciutat

Sabadell Capital de la Cultura 2024 convida els literats amateurs als escenaris

sabadell capital cultura catalana

L’Ajuntament i entitats culturals posen a disposició diferents espais de la ciutat

Acte de presentació de la proposta sobre literatura i pensament de Sabadell Capital de la Cultura 2024 / G. P

Sabadell Capital Cultura Catalana 2024 obrirà les portes de tota mena d’espais i equipaments de la ciutat, perquè els artistes hi puguin organitzar actes de petit format relacionats amb la literatura i el pensament. Se’n podran beneficiar els professionals del sector, però també els aficionats, estudiants i amateurs de diferents àmbits. La ciutadania que tingui idees i talent per a pujar a escenari.

Amb el vent a favor de la capitalitat cultural, Sabadell vol farcir la ciutat de lectures dramatitzades, recitals poètics, presentacions de llibres, diàlegs entre autors, ponències i col·loquis. Els espais estan posats a disposició per part de l’Ajuntament i d’importants entitats privades relacionades amb la cultura.

Obriran les portes els museus municipals, els auditoris de les biblioteques, la Pahissa del Marquet (a la Vall d’Horta, a Sant Llorenç Savall), els auditoris de l’Acadèmia de Belles Arts i de la Fundació Bosch i Cardellach i l’Espai Arteneu. A més, la regidoria de Cultura considerarà la possibilitat de posar a l’abast per a actes especials la sala noble del Teatre Principal, la Sala de la Casa Duran i el Vapor Buixeda Vell.

El regidor de cultura, Carles de la Rosa, va destacar el dilluns que els actes permetran “descobrir la ciutat i els seus racons, els tresors, el talent i les seves capacitats”. A més, va matisar que la iniciativa es farà des de “la simbiosi”, a través de la col·laboració publicoprivada.

Així doncs, el programa sobre literatura i pensament “serà viu”, la qual cosa permetrà que s’integrin actes i propostes per part d’entitats i ciutadania.

Ho va afirmar en roda de premsa al pati del Museu d’Història de Sabadell, acompanyat del compositor Benet Casablancas; el pintor Ramiro Fernández; els programadors culturals de l’Arteneu, Eloi Moya i Anna Fernàndez; la poetessa Maite Soler; el vicepresident de Belles Arts, Francesc Casas; la directora de La Pahissa del Marquet, Ester Xargay; i el regidor i portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, responsable polític del programa Projecció de Ciutadania i Turisme.

“L’objectiu és redescobrir i rendibilitzar espais de la ciutat que poden servir per acollir actes de petit format”, va afegir Carles de la Rosa.

Una ploma en un tinter

D’altra banda, durant l’acte es va revelar el nou logotip que el pinto Ramiro Fernández ha creat per a l’àmbit de la literatura i el pensament durant la capitalitat cultural de 2024. Es tracta d’una ploma en un tinter.

També es va fer una crida als autors de Sabadell –que com a mínim hagin publicat un llibre en una editorial comercial– perquè s’uneixin a la Taula de Creadors de Lletres i Pensament i ajudin a bastir el programa. De moment, ja hi ha un equip format per sabadellencs com Jordi Campoy, Gemma Ruiz, Plàcid Garcia-Planas, Laura Rosel, Marta Pontnou o Jordi Serrano.

“La taula neix amb la voluntat d’establir xarxes amb els escriptors de la ciutat, realçar el seu talent, així com crear i posar en marxa activitats”, afirmen des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

Comentaris
To Top