Ciutat

L’Aeroclub de Sabadell porta a terme el primer vol d’un avió elèctric a Espanya

L'aeronau, enlairant-se, aquest matí a l'Aeroport de saBADELL / ll. franco

L’Aeroclub Barcelona-Sabadell torna a ser pioner de l’Aviació General a Espanya amb la incorporació d’una aeronau 100% elèctrica, sostenible i silenciosa. L’Aeroclub i la seva ATO (Authorized Training Organisation), Barcelona Flight School, ha incorporat a la seva flota la primera aeronau amb propulsió elèctrica, seguint el projecte d’aquesta entitat de renovació de les aeronaus de formació i entrenament per avions elèctrics.

Aquest matí, a l’hangar del Museu Aeronàutic de Catalunya s’ha celebrat la presentació i el posterior vol, amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell Marta Farrés; el director de l’Aeroport, José Andrés Domínguez; el president de l’Aeroclub, Pere-Joan Nogueroles; el president de la FPAC, Daniel Ventura; l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor; l’alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés, i els regidors de l’Ajuntament de Sabadell, Pol Gibert, Montse González i Mar Molina.

Així doncs, i amb l’objectiu d’anar eliminant l’ús de combustible fòssil en una societat encaminada cap a les energies renovables, l’Aeroclub i la seva escola aposten així per l’aviació elèctrica per a una nova era a l’aviació general i es converteix en la primera escola espanyola de formació de pilots a utilitzar energies renovables a la seva flota.

Avió biplaça

L’avió elèctric és un biplaça, 100% elèctric destinat principalment a la formació de pilots. La seva arribada al mercat representa una autèntica revolució per als aeroclubs i les escoles d’aviació mediambiental i una perspectiva de futur molt il·lusionant per al món de l’aviació en general.

Comentaris
To Top