Publicitat
Vallès

En marxa l’estació que connecta Santa Perpètua amb la UAB en 5 minuts

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García, i el president de Renfe, Isaías Táboas, durant la inauguració de la nova estació de tren del municipi Data de publicació: dissabte 25 de juny del 2022, 14:16 Localització: Santa Perpètua de Mogoda

La Generalitat es proposa doblar la freqüència de pas dels trens de l’R8 de cara al 2023

El president de Renfe, Isaías Táboas, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel García; i el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, a la nova estació de tren / ACN

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García, celebra que “per fi” comenci a funcionar l’estació Riera de Caldes de la línia R8. En l’acte d’inauguració, dissabte passat, García va recordar que “just fa 11 anys que passen trens de passatgers pel municipi” i que des d’aleshores estan reclamant que s’aturin a la ciutat.

La nova infraestructura connecta aquest municipi del Vallès Occidental amb la UAB i facilita que s’hi arribi des de Granollers i Mollet del Vallès. L’estació va començar a funcionar a les 12.43 hores de dissabte. Durant la inauguració, el secretari general del Departament de la Vicepresidència, Ricard Font, va anunciar que l’objectiu de la Generalitat de cara al 2023 és doblar la freqüència de pas de l’R8.

García va detallar que l’R8 dona cobertura als 90.000 habitants de les localitats que formen part de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes. A més va destacar que l’estació és intermodal perquè s’ha adaptat l’oferta de transport públic amb noves parades d’autobús, una zona de ‘park and ride’ que permetrà aparcar el cotxe privat i continuar el trajecte en tren i que hi haurà una zona d’aparcament cobert i tancat per a bicicletes.

Qui també es va mostrar “molt satisfet” d’haver pogut ajudar a “desencallar” aquest projecte és el president de Renfe, Isaías Táboas. Durant l’acte d’inauguració d’aquesta infraestructura va lamentar que la pandèmia ha retardat la posada en marxa de l’estació, que s’ha construït en dos anys, i que ha calgut “un any per legalitzar-la des del punt de vista ferroviari”. El president de Renfe va recalcar que hi ha unes 3.000 empreses als 40 polígons industrials que hi ha als municipis pròxims d’aquesta nova estació i va considerar que aquesta era una “necessitat” que calia cobrir.

“Vacuna contra el canvi climàtic”

Per la seva banda, el secretari general de Vicepresidència, Ricard Font, va apuntar que la inauguració de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda Riera de Caldes “és una gran vacuna contra el canvi climàtic”. A més va avançar que tenen perspectives de millora en el conjunt del corredor de l’R8. Font va reconèixer que el transport públic encara està “tocat per la pandèmia i per la crisi energètica” i que això “ocupa i preocupa” a la Generalitat.

Va afegir que una feina que tenen pendent és la posada en marxa de l’intercanviador de Volpelleres i de l’Hospital General.

En aquest sentit, el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, va detallar que des del ministeri impulsaran un estudi informatiu perquè els projectes de Volpelleres i de l’Hospital General puguin “ser una realitat” aviat.

Publicitat
Comentaris
To Top