Oci i cultura

El Teatre Principal millorarà el sistema d’àudio

josep-ramon-bach-teatre-principal sabadell

El sistema de so de l’equipament, que estava obsolet, es renovarà amb una subvenció

Darrer espectacle al Teatre Principal, un homenatge al poeta sabadellenc Bach / lluís franco

El públic del Teatre Principal de Sabadell podrà escoltar molt millor els sons enregistrats de tots els espectacles. Actualment obsolet, el sistema d’àudio de l’equipament millorarà de forma notable. Serà en part gràcies a una subvenció dels fons europeus Next Generation, atorgada pel Departament de Cultura de la Generalitat. Amb aquests diners es finançarà més de la meitat de la inversió.

La intenció de la millora serà “assolir una escolta òptima i homogènia” en totes les localitats del Teatre Principal. És a dir, tant els espectadors de primera fila com els més allunyats de l’escenari podran gaudir del so projectat en les mateixes condicions, presumiblement bones, “en totes les tipologies d’espectacles”.

Després de l’actuació, s’utilitzaran “nous sistemes tecnològicament més avançats i eficients” que l’actual, segons fonts municipals. En algunes de les funcions on s’han projectat vídeos amb sons enregistrats, alguns dels espectadors de la sala havien tingut problemes per entendre els àudios emesos a la sala. 

El cost de la inversió serà de 57.728 euros, dels quals 20.000 seran aportats per l’Ajuntament de Sabadell i la resta serà la subvenció dels Next Generation.

La partida dels fons europeus prové de la partida que el Departament de Cultura està distribuint als municipis per a la modernització i la gestió sostenible de les infraestructures d’arts escèniques i musicals.

Comentaris
To Top