Oci i cultura

El talent jove operístic es prepara per al XXVI Concurs Mirna Lacambra

opera sabadell

El Teatre Principal acollirà les proves per escollir els alumnes que entraran a l’Escola d’Òpera de Sabadell per representar ‘Don Giovanni’

Un jove interpretant l’òpera ‘Tosca’, de Giacomo Puccini, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

El talent operístic per explotar es trobarà en el XXVI Concurs Mirna Lacambra. Des de dimecres fins a divendres, el Teatre Principal acollirà les proves selectives per escollir els joves cantants que formaran part del Curs de l’Escola d’Òpera de Sabadell, des de finals d’agost fins a octubre. Després d’una jornada d’assajos al matí, el certamen es durà a terme a la tarda i serà obert al públic, perquè la ciutadania pugui gaudir del nivell que cada any s’hi concentra.

Els alumnes seleccionats en el concurs, que automàticament entraran a formar part de l’escola, aquest any es dedicaran exhaustivament a preparar el muntatge de l’òpera Don Giovanni, de Wolfang Amadeus Mozart. Per part de prestigiosos professors, rebran classes de tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil i dicció, entre altres formacions.

L’objectiu és que els joves talents acabin representant Don Giovanni davant del públic del Teatre La Faràndula de Sabadell, a l‘octubre. Ho faran amb la mateixa producció professional de l’obra –orquestra, vestuari i decoració– que transcorrerà en paral·lel pel Cicle d’Òpera a Catalunya.

“A tot aquell que comença en aquest apassionat món de l’òpera se li demana experiència, cosa bastant difícil d’adquirir en el nostre país”, expliquen des de l’organització. “Doncs bé, això és el que oferim: experiència, treballada amb tota la dedicació i la serietat que sempre ens ha caracteritzat”, afegeixen.

El jurat del Concurs, que prendrà la decisió final el divendres a la tarda, estarà format per Mirna Lacambra, cantant i presidenta de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i directora artística d’Òpera a Catalunya; Daniel Gil de Tejada, director d’orquestra; Eduard Giménez, cantant i professor del Conservatori del Liceu; Francesca Roig, professora de cant; Pau Monterde, director d’escena i professor de l’Institut del Teatre; i Miquel Gorriz, actor, director d’escena i professor d’interpretació.

Una de les condicions per participar en el Concurs Mira Lacambra, que es du a terme des de 1996, és que els cantants siguin menors de 33 anys i que no hagin debutat professionalment en una òpera, amb un paper de protagonista. En les proves selectives, hauran de presentar una ària de Mozart a escollir i un fragment de Giovanni que el jurat decideixi, de memòria i en l’idioma original.

L’Escola d’Òpera de Sabadell deixa empremta en els joves que fan camí cap a la professionalització: “El primer contacte amb l’escenari, l’orquestra, l’escenografia i el vestuari davant del públic sempre és inoblidable per a un cantant”, assenyalen.

Comentaris
To Top