EDITORIAL

Quan parla el territori

Quan el Vallès parla, parla la segona comarca en pes demogràfic i econòmic del país. El teixit d’entitats socials, econòmiques, esportives i culturals és un dels més potents i arrelats de Catalunya. La pressió d’aquests grups, i del poder institucional vallesà, va traslladar el debat sobre la ronda Nord de Sabadell i Terrassa al Parlament dijous passat.

El debat parlamentari va servir per visibilitzar el suport amplíssim a la infraestructura. 82 diputats de 135, el 60% dels representants a la cambra, un missatge que tothom hauria de llegir com el que és: la ratificació que la majoria sobirana vol un acord amb l’Estat i vol endegar l’obra.

Al marge del resultat, el debat va servir per mostrar la diversitat d’opinions al voltant del model d’infraestructures del Vallès. I el més important de tot: vam poder escoltar els posicionaments en boca de diputats del territori, molts del Vallès Occidental i de l’Oriental.

Catalunya és l’única comunitat autònoma d’Espanya que no té una llei electoral pròpia. Manté de forma artificial un sistema de representació per províncies que no ajuda a parlar des de la realitat local. Quan votem, votem una llista de 85 escons. Necessitem, de tant en tant, que es debati al Parlament des del territori i que les qüestions que ens preocupen s’escoltin més enllà dels límits de la comarca.

Comentaris
To Top