Ciutat

La festivitat de Sant Cristòfol continua ben viva

sant cristòfol
La trobada ha reunit una vintena de cotxes clàssics molt ben conservats / Victòria Rovira

Cada 10 de juliol se celebra la Festa de la Diada del Patró dels Conductors i Conductores. És la festivitat de Sant Cristòfol. Per la celebració d’enguany una 20a de cotxes clàssics s’han acostat a la parròquia de Sant Salvador, al barri de Covadonga. La cita ha comptat amb una benedicció del mossèn i una missa posterior.

sant cristòfol

Una 50a de persones ha assistit a l’acte / Victòria Rovira

Tradicionalment, els Amics de Sant Cristòfol n’eren els organitzadors. Enguany el relleu l’ha pres el Club Seat 600: “A poc a poc es van anar fent grans o van morir, com no volíem que es perdés la tradició ho hem realitzat nosaltres”, ha explicat la presidenta del Club Seat 600, Pepi Jaime. A més a més també ha afegit que: “la festa original era molt més gran, amb concurs d’havaneres i pastissos. Per burocràcia hem fet un format més reduït aquest any, però la idea és a poc a poc anar recuperant tota la tradició”.

sant cristòfol

El mossèn ha beneit els vehicles / Victòria Rovira

A Sabadell la celebració de Sant Cristòfol es duu a terme des del 1918, quan un grup de joves va decidir beneir el primer cotxe, un Escat propietat del sr. Jaume Viadé i Bachs, president de la que seria (quatre anys més tard) la Sociedad Recreativa de Sant Cristóbal.

Fotos

Sant cristòfol

/ Victòria Rovira

st cristofol

/ Victòria Rovira

stcristoffol

/ Victòria Rovira

st cristofol

/ Victòria Rovira

Comentaris
To Top