Vallès

La policia de Montcada i Reixac immobilitza 301 caps de bestiar que es venien des d’una zona de barraques

Zona de barraques a Montcada i Reixac

El consistori està fent gestions per donar sortida als animals cap a explotacions ramaderes

La Policia Local de Montcada i Reixac va interceptar divendres passat 301 caps de bestiar que es trobaven en una zona de barraques, des d’on s’estaven venent, segons ha avançat la periodista Anna Punsí i han confirmat a l’ACN fonts municipals. La policia local va rebre una trucada divendres que alertava que un camió estava descarregant animals en un punt de la carretera de la Roca. En arribar, el camió no hi era, però en un control van interceptar vehicles que viatjaven amb animals vius al maleter. Finalment, van trobar un centenar d’ovelles i cabres en una zona de barraques. Els animals van ser interceptats i es troben en unes dependències municipals a l’espera que puguin ser traslladats a explotacions.

Les persones detectades al control amb els animals vius al maleter van explicar que els havien comprat en unes instal·lacions de la zona. Un cop allà, una zona de barraques, la Policia Local, juntament amb la Guàrdia Civil i els Mossos, van detectar els 300 animals.

Des del consistori han explicat que es tracta d’un cas de venda il·legal d’animals, ja que no es poden adquirir fora d’explotacions ramaderes. Per això, es van decomissar els animals i es van traslladar a unes dependències municipals adequades per acollir-los. L’operatiu es va allargar tota la nit.

Investigació oberta

Veterinaris del Departament d’Agricultura han analitzat els animals, que es troben en bones condicions, i el consistori s’està fent càrrec de la seva cura. En paral·lel, l’Ajuntament està fent gestionats juntament amb aquests veterinaris per tal de donar sortida als animals cap a explotacions ramaderes.

Més enllà de l’àmbit sanitari, s’ha obert una investigació per tal d’esclarir els fets. Una de les hipòtesis sobre el destí dels animals és que es volguessin vendre a la comunitat musulmana per a la festa del sacrifici.

Comentaris
To Top