ESPORTS

El Club Esportiu Gadex és el bressol de l’hoquei línia sabadellenc

Gadex femení
Les cinc noies del CE Gadex participants en el Campionat estatal d'hoquei línia / CEDIDA

L’hoquei línia sabadellenc viu un moment dolç. L’aportació dels jugadors del Club Esportiu Gadex de la nostra ciutat ha estat fonamental pels èxits del combinat català al Campionat d’Espanya autonòmic.

Les seleccions catalanes femenina i masculina de categoria infantil van aconseguir un doble podi (or les noies i plata els nois) en el Campionat estatal de seleccions autonòmiques disputat a la Corunya. En ambdós combinats cal destacar el notable protagonisme sabadellenc. En l’equip femení, dirigit per Gemma Ortiz, van participar les jugadores del Club Esportiu Gadex: Ainara Fariña, Núria López, Júlia Marcet, Clàudia Ruiz i Irene Ternero.

Hoquei linia masculí

Els participants del CE Gadex en l’equip masculí / CEDIDA

Catalunya va coronar-se brillant campiona d’Espanya després de superar, a la final, a la selecció de la Comunitat Valenciana per un contundent 5 a 1, amb tres gols de Júlia i un altre de l’Ainara, escollida, a més, MVP de la final. D’aquesta manera, millorava el tercer lloc de l’any passat. També el conjunt masculí entrenat per Lluís Torres va millorar les seves prestacions. Del cinquè lloc de l’any passat va passar al subcampionat d’aquesta edició amb presència de tres jugadors del club sabadellenc: Guillem Cortés, Andreu Morros i Jan Vilaret.

Des del 2004

Aquests excel·lents resultats no són fruit de la casualitat. De fet, el Club Esportiu Gadex ja suma 16 anys -des del 2004- organitzant activitats extraesportives dedicades al món del patinatge i l’hoquei línia. El primer equip federat d’aquesta modalitat va ser el 2006. Això sí, llavors les condicions eren complicades. “Als inicis entrenàvem a una pista d’Els Merinals i a la Bassa, però no podíem participar a les lligues federades. Això feia que molts jugadors i jugadores marxessin a altres clubs”, explica Aldo Lopera, coordinador esportiu del club. Entre les quals es trobava Carolina Moreno, qui s’ha proclamat campiona d’Europa i del Món en tres ocasions amb la selecció espanyola. És portera i actualment juga a hoquei gel a Puigcerdà

Per sort, les coses han canviat i fa tres anys que poden entrenar i jugar campionats al Pavelló Municipal d’Esports. Ara tenen un total de 70 jugadors, gairebé amb total paritat entre nois i noies. “La situació ha millorat i passa a l’inrevés: ens truquen jugadors per poder venir al nostre club”.

Grans resultats

Una bona feina que ha tingut recompensa. La temporada passada, per exemple, el CE Gadex va assolir la classificació per jugar la Lliga Nacional Or en categoria infantil (sub-15) i a la Lliga Nacional Èlit en categoria aleví (sub-13), situant-se en quarta i setena posició respectivament. En l’àmbit organitzatiu, Sabadell va acollir el campionat de Lliga Nacional d’hoquei línia aleví al Pavelló Municipal.

L’Aldo Lopera se sent molt satisfet de l’evolució d’aquest esport potser poc conegut, però amb uns valors socials molt importants. “És una disciplina esportiva mixta fins a la categoria júnior i requereix una bona condició física perquè és un esport de contacte. L’any que ve esperem poder completar per primera vegada un equip juvenil”, diu il·lusionat.

Comentaris
To Top