Oci i cultura

El Fresc Festival tanca la cinquena edició amb més de 2.500 espectadors

“Es consolida com un festival amb una programació eclèctica i de molta qualitat”, subratlla Joan Carles Sunyer

Fel Faixedas i Carles Xuriguera, al Fresc Festival / VICTÒRIA ROVIRA

La cinquena edició del Fresc Festival ha acabat aquest passat cap de setmana. Entre el 26 de juny i el 14 de juliol, més de 2.500 persones han assistit a alguna de les 15 propostes de música, teatre i paraula als Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

De mitjana, l’índex d’ocupació d’aquesta cinquena edició ha estat del 79,8 per cent, i en sis sessions s’han exhaurit totes les entrades. Les propostes en què es van vendre totes les localitats van ser les obres de teatre Ni rastre de qui vam ser, de Fel Faixedas i Carles Xuriguera, i Els Ocells, de La Calòrica. El concert de Marina Rossell, l’espectacle musical i teatral Tenors (companyia Illuminati) i els recitals poètics Fil de Memòria (amb Pere Arquillué) i Temps fràgils (amb Jordi Boixaderas) han estat els altres espectacles més vistos.

Ha estat una edició marcada per la represa de l’activitat després de les restriccions de la pandèmia, la qual cosa es valora positivament des de l’organització, a càrrec de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. El director de la fundació, Joan Carles Sunyer, assenyala que “el Fresc es consolida com un festival amb una programació elèctica i de molta qualitat, amb espectacles que fins i tot ens atreviríem a dir que adquireixen una altra dimensió gràcies al magnífic espai que és l’Amfiteatre dels Jardinets”. Aquest any, la xifra d’assistents ha estat lleugerament inferior als 2.800 del 2021.

Referent fora de Sabadell

Espectadors de 57 poblacions diferents han passat aquestes darreres setmanes pel Fresc Festival, la qual cosa el consolida com a punt de referència cultural de l’estiu fora de Sabadell.

De mitjana, un 40% dels assistents a cada espectacle han sigut de fora de la ciutat, la qual cosa segons Sunyer “significa que el Fresc no és només un festival artístic sinó també un factor de dinamització cultural, comercial i econòmica de la ciutat en l’època estiuenca”. Aquesta edició, els espectadors han valorat el Fresc Festival amb un 8,7 sobre 10. Enguany el festival s’ha complementat amb l’oferta gastronòmica d’El Cafè dels Jardinets, l’espai de restauració reobert ara sota la gestió de la pròpia fundació.

Reobre el servei de bar als ‘Jardinets’ de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

Comentaris
To Top