Publicitat
ESPORTS

Homenatge a Aschwin Wildeboer, a la presentació del Campionat d’Espanya a Sabadell

Campionat Espanya natació
L'equip sabadellenc que participarà en aquesta cita que tanca la temporada / Lluís Franco

La presentació del Campionat d’Espanya Open –amb un miler de nedadors que representaran a deu països– a Can Llong ha servit per fer un merescut reconeixement a Aschwin Wildeboer, un dels olímpics del Club Natació Sabadell –tres participacions i un setè lloc a Pequín– i amb una trajectòria envejable.

Amb la complicitat del president del Club, Claudi Martí, el president de la Federació Espanyola, Fernando Carpena, i la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Laura Reyes, Aschwin ha penjat un banyador seu a la piscina de 50 metres, al costat de Lourdes Becerra, entre els aplaudiments de l’equip sabadellenc al qual ell, i tota la saga Wildeboer, han dedicat una bona part de la seva vida.

Aschwin Wildeboer

Aschwin Wildeboer ha rebut un merescut reconeixment a la seva trajectòria al Club Natació / LL. FRANCO

El president de la Federació Espanyola de natació, Fernando Carpena,ha agrait la implicació del Club Natació per l’organització d’aquest Campionat de gran envergadura. “Mai s’havia arribat a la xifra d’un miler de participants i això suposa una sorpresa molt agradable després de l’aturada per la pandèmia”. D’altra banda, ha fet una reflexió després del fluix paper d’Espanya al Campionat del Món: “ningú en va quedar satisfet. La natació espanyola val molt més i hem de fer un exercici de reflexió amb l’objectiu d’optimitzar els recursos. Aquest és el gran repte i també demano als esportistes un esforç. Ara tenen l’oportunitat de reivindicar-se i superar-se. La natació espanyola mereix estar un esglaó més amunt”.

El president Claudi Martí ha recordat que “tenim unes grans instal·lacions, és cert, però també ens mou la nostra passió a l’hora d’organitzar esdeveniments d’aquesta dimensió”. Competir a casa hauria de ser, segons el director esportiu del Club, José Antonio del Castillo, ‘Casti‘, un “estímul pels nostres nedadors. L’equip ha treballat bé durant l’any i esperem que el públic es pugui treure el barret amb la seva actuació. Fer una bona marca, podi i acabar el més amunt possible és una gran motivació”.

Al·licients

El Campionat tindrà diferents al·licients. Pels estrangers és una bona ocasió de preparar l’Europeu de Roma del mes d’agost, entre els quals trobarem el campió del món de 200 i 400 metres estils, el francès Léon Marchand. El punt emotiu, des de l’òptica del Club Natació Sabadell, serà el comiat de Cata Corró després d’anunciar la setmana passada la seva retirada definitiva de la natació.

Publicitat
Comentaris
To Top