Ciutat

Covadonga i Eixample celebren la seva festa major

Durant tres dies, els dos barris celebraran diverses activitats adreçades a petits i grans

Plantada de gegants a Covadonga, en una imatge d’arxiu / O.E.

Els barris de Covadonga i l’Eixample celebren aquest cap de setmana la seva respectiva festa major. Ho faran amb més ganes que mai després de superar l’etapa més dura de la pandèmia. “Hem deixat enrere una etapa fosca de la història recent”, apunten des de la Comissió de la Festa Major de Covadonga, i ara “ens toca tornar a sortir al carrer”. Però la Covid “encara ens acompanya i hem de ser curosos”.

Malgrat no poder oblidar la pandèmia, també pel record als que no l’han pogut superar, el barri afronta tres dies de retrobament al carrer, amb activitats socials, esportives i culturals.

Un dels moments més importants de la Festa Major de Covadonga arribarà dissabte, quan es presentarà la nova figura del barri, a partir d’un conte escrit i il·lustrat per Glòria Marín. L’acte serà dissabte, 23 de juliol, a les 22.15 h a la plaça de la Sardana. Després, allà mateix hi haurà un concert dels sabadellencs Luand (23.30 h).

La celebració començarà amb la repicada de campanes, divendres 22 de juliol, a les 20.45 h a l’església de Sant Salvador. Posteriorment començarà la Milla urbana infantil d’atletisme, a les 21 h, i un quart d’hora després, la de categoria absoluta. A les 21.45 h serà el torn del sopar col·lectiu, a la plaça de la Sardana, i a continuació se celebrarà la Nit jove.

A l’Eixample, la festa començarà amb el pregó, divendres a 19.30 h. Dissabte hi haurà comerç al carrer, fira d’artesania a l’avinguda de Barberà i jocs infantils. A les 19 h, Gisela Quirós (finalista de Got Talent) oferirà un concert, i a les 20.30 h serà el torn de la Banda de Música de Sabadell. Entre altres, diumenge hi haurà festa de l’escuma a la plaça Mestre Planas (13 h).

Comentaris
To Top