Ciutat

Agafar l’avió amb garanties sanitàries, un repte del viatger

Atenció al viatger, al Taulí | Victor Castillo

La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí ofereix atenció especialitzada com a centre de vacunació internacional

Imatge de la consulta al Taulí

Fer la maleta mai és fàcil. L’arribada de l’estiu multiplica els viatges, però la pandèmia ha obert noves incerteses sobre els requisits que cal tenir en compte en funció de cada destí triat. En resposta a aquesta necessitat creixent, la Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí ofereix atenció especialitzada com a centre de vacunació internacional. “És un servei que fa molts anys que està a disposició de qualsevol viatger internacional”, explica la doctora M. Luisa Machado, coordinadora del departament.

El retorn a la normalitat

Per esvair dubtes, el primer any de pandèmia optaven per remetre el viatger a les ambaixades. “Cada país havia pres les seves decisions i era molt difícil fer recomanacions generalitzades”. Ara, destaca, la situació ha millorat molt i la majoria de països ja no demanen tests ni certificat Covid. “La circulació és molt més lliure, però això pot canviar”, avisa la doctora. “A l’usuari se li ha de dir que continuï estant alerta i pendent fins al darrer moment abans de viatjar”.

La unitat, integrada en el Programa Poblacional de Malalties Infeccioses de l’hospital de Sabadell, experimenta tradicionalment un pic d’activitat entre juny i juliol, quan creix la demanda. La fi de les restriccions més severes com les quarantenes ha rellançat el turisme als destins més comuns. “Aquest estiu hem observat que la gent torna al sud-est asiàtic”, constata. L’altre viatge predilecte és a l’Àfrica subsahariana. Quan es van obrir les fronteres, apunta, molts viatgers van tornar a trepitjar el continent enrolats en circuits organitzats.

Superat el període més complex, Machado remarca la importància de la consulta per resoldre els dubtes més habituals del viatger. Rebre assessorament sobre vacunes o conèixer possibles riscos sanitaris del destí és clau abans d’agafar el passaport.

Comentaris
To Top