Publicitat
Ciutat

El juliol més càlid en tretze anys a Sabadell

Una sabadellenca, hidratant-se, a la plaça de Sant Roc, en una imatge d’arxiu / v.rovira

Ara fa exactament deu anys, el juliol del 2013, Sabadell també va estar immers en una onada de calor amb registres superiors als 30 graus durant més de dues setmanes, entre el 12 de juliol i el 28 de juliol. Des d’aleshores, una dècada després, la ciutat no estava sotmesa a temperatures tan altes durant un període de temps perllongat. Ara, una dècada després, el rècord de setze dies consecutius amb temperatures màximes superiors als 30 graus ha quedat esmicolat: la ciutat ‘viu’ des del dia 3 d’aquest mes, vint-i-dos dies de manera consecutiva, amb el termòmetre fregant els 31 graus en algun moment del dia, segons les dades extretes de l’estació meteorològica Sabadell-Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya. Una situació mai vista des de l’any 2009, coincidint amb l’entrada en funcionament de l’estació automàtica.

Màximes de 36,1 graus

Durant aquests vint dies, la temperatura màxima s’ha mantingut entre els 31 i els 36,1 (15/7) graus, lluny, però, del rècord del juliol, quan l’any 2015 el termòmetre es va enfilar fins als 38,7.

Pel que fa a la temperatura mínima màxima, només els dies 15-16 i 17 de juliol s’han viscut nits tropicals, amb temperatures superiors als 20 graus en aquest punt de la ciutat, si bé és cert que en altres punts es podrien haver viscut més nits tropicals, mai, de moment, arribant a nits tòrrides –superiors als 25 graus–.

Persistència de la calor

Lluny de posar fi a aquesta onada de calor persistent, s’espera que aquest cap de setmana la temperatura es pugui enfilar per sobre els 35 graus, sobretot, entre aquest dilluns, amb una calor molt intensa. No serà fins a partir del dimecres de la setmana vinent que la temperatura donarà una treva i se situarà a valors més baixos, encara que continuarà per sobre la mitjana d’anys anteriors. A mitjà termini, no s’espera l’arribada d’una pertorbació que escombri aquesta situació.

Segons expliquen des del Servei Meteorològic de Catalunya, “el factor més destacat d’aquest episodi de calor està essent la seva persistència, ja que des de principis de la setmana passada els termòmetres es van començar a enfilar. Les previsions apunten que aquesta situació es pot allargar durant uns quants dies més”.

Publicitat
Comentaris
To Top