Publicitat
PATRIMONI DE SABADELL

L’antiga estació del ferrocarril del nord

Fa una mica més de cent anys. A principis del segle passat, Sabadell era la capital del tèxtil, les anades i vingudes de persones eren constants i el tren era el mitjà de transport principal. El punt neuràlgic d’aquest moviment era l’estació del ferrocarril del nord, a una banda del carrer de la Indústria i ben connectada amb els despatxos i les fàbriques tèxtils.

L’antiga estació es va posar en marxa el 1855, quan va entrar en servei el tram construït per la Companyia del Ferrocarril de Saragossa a Barcelona entre Montcada i Manresa. L’edifici és posterior, data del 1889, i disposa de planta baixa i primer pis. El soterrament de les vies i de l’estació va permetre construir la Gran Via, als anys 70, i l’edifici va començar a quedar en desús.

Actualment,l’antiga estació és la seu de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, que posa a disposició dels socis maquetes de ferrocarrils elèctrics a gran escala per fer-hi córrer trens en miniatura.

Publicitat
Comentaris
To Top