Ciutat

Detenen a Sabadell una reclusa de Wad-Ras fugida durant un permís penitenciari del 2020

La dona s’havia fet diverses operacions estètiques i canvis d’identitat per escapolir-se de la policia

Una persona es repenja en una finestra de la presó de dones Wad-ras a Barcelona, en una imatge d'arxiu

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Sabadell una reclusa de Wad-Ras, a Barcelona, que l’abril del 2020 no va tornar a la presó després d’una sortida diürna en el marc del règim obert amb què complia condemna. La dona havia ingressat a presó l’agost del 2012 amb una condemna de deu anys per diverses causes de furt, estafes, falsificació de documents i usurpació d’estat civil. Els Mossos la buscaven des de la primavera del 2020, en una investigació complexa a causa dels nombrosos canvis d’identitat pels quals va passar la fugitiva, que també s’havia fet diverses operacions estètiques per evitar ser detinguda. Finalment, aquest juliol la policia va localitzar un possible domicili on dormia la dona, de 34 anys, a qui van arrestar el dia 25.

La fugitiva, amb nombrosos antecedents policials i judicials, tenia vigents sis assenyalaments de recerca, detenció i ingrés a presó, a part d’un altre assenyalament de recerca, detenció i presentació als jutjats per un delicte d’estafa.

Els Mossos d’Esquadra destaquen que la dona es dedicava, sobretot, a sostreure documentació i targetes bancàries amb l’objectiu d’usurpar les identitats de les seves víctimes, per després sol·licitar crèdits bancaris i fer estafes.

La policia assenyala que els continus canvis d’identitat, l’habilitat en sostreure nova documentació i la gran quantitat de mesures adoptades per evitar ser localitzada “van dificultar molt” la tasca dels investigadors.

Comentaris
To Top