Vallès

La indústria química del Vallès trasllada la seva preocupació per l’encariment dels costos

Les despeses s’han disparat com a conseqüència de l’encariment de l’energia i la pujada del preu de les matèries primeres

Imatge d'arxiu d'un laboratori químic

La secció del Vallès Occidental de la patronal PIMEC ha constatat la creixent preocupació de les empreses del sector químic a la comarca davant l’augment dels costos empresarials, especialment notoris aquests darrers mesos. Les despeses s’han disparat com a conseqüència de l’encariment de l’energia i la pujada del preu de les matèries primeres després de l’impacte de la pandèmia i la guerra a Ucraïna.

En una trobada amb l’Associació d’Indústries Químiques de Catalunya (AIQC), una vintena d’empresaris del sector han aprofitat per traslladar de primera mà la situació crítica que afronten. El col·lectiu denuncia l’excés de burocràcia administrativa i la manca de perfils qualificats al sector per donar cobertura a determinats perfils professionals, entre altres qüestions.

A la trobava hi han assistit el president de la patronal al Vallès Occidental, Xavier Pujol i el president de l’AIQC, David Pagán, a més d’empresaris del sector químic a la comarca. Pujol ha encoratjat al teixit productiu a ser positius i aprofitar les oportunitats que sorgeixen dels canvis del model productiu.  En aquest sentit, ha elogiat la indústria química del Vallès Occidental, considerada “un dels motors de l’economia catalana”. Per la seva part, Pagán ha refermat la voluntat de consolidar un lobby de pimes que pugui representar al sector de les empreses químiques, “articulant la informació i els serveis a les empreses per a que siguin més innovadores”.

Comentaris
To Top