PATRIMONI DE SABADELL

Rentat de cara a la Casa Duran

Des de fa uns dies, la façana de la Casa Duran presenta una imatge molt més neta. Operaris municipals l’han netejat i ha quedat lliure de grafitis, de manera que ara mostra tota la seva esplendor, situada al carrer del Pedregar (Centre).

La façana de la Casa Duran, repintada / D.S.

“Ja tocava netejar el patrimoni de Sabadell”, celebra el veí Jordi Bové. El sabadellenc espera que no s’hi tornin a fer pintades i envia un desig: “cuidem i respectem el patrimoni de la nostra ciutat”. La Casa Duran és una de les principals icones de la ciutat de Sabadell.  Es va començar a construir el 1578 (s. XVI) i és un Bé Cultural d’Interès Nacional que des del 2003 és propietat de l’Ajuntament. L’immoble reuneix les característiques pròpies d’una casa senyorial i, a la vegada, de producció agrícola. Se’n conserven diferents elements com els cellers i restes d’una fàbrica de sabó a la planta baixa. Dissabte 3 i diumenge 4 de setembre, a les 18, 19 i 20 h, s’hi faran visites guiades per Festa Major. També es pot visitar per Internet al web de l’Ajuntament.

Comentaris
To Top