Vallès

Torna la Festa de Sant Llorenç a La Mola

El ritual, que se celebra cada 10 d’agost al Monestir, va suposar l’estrena del nou rector, Guillem López, presidint el tradicional acte

Després de dos anys d’absència per culpa de la pandèmia, la Comissió de Sant Llorenç de la Parròquia de Sant Joan de Matadepera va tornar a organitzar aquest dimecres la tradicional Festa de Sant Llorenç, un ritual que se celebra cada 10 d’agost amb una missa al Monestir.

Enguany, la jornada va comptar amb la col·laboració de l’Agrupació Coral de Matadepera, que va interpretar els Goigs de Sant Llorenç, en la que va ser l’estrena del nou rector Guillem López presidint l’acte.

La celebració, com en les darreres edicions, va comptar amb el suport de membres de l’ADF, que van ajudar en el trasllat dels assistents des de Can Robert fins a Can Poble, per tal de facilitar el primer tram de camí a aquelles persones que ho requerien.

Durant la festa tampoc hi van faltar el tast de coca i el vi bo, característics de la cita. Ferran Garcia, membre de la comissió que organitza la festa, va fer una valoració molt positiva després de dos anys sense poder-ne gaudir. “Va ser tot un èxit. Vam gaudir d’una diada molt maca i, per sort, el temps ens va acompanyar”, es felicitava després d’una jornada que va congregar més de 500 persones, segons càlculs dels organitzadors. Des de l’esclat de la pandèmia, constaten, La Mola s’ha tornat molt més concorreguda.

La celebració va estar supeditada fins a l’últim moment a les restriccions pel risc d’incendis a la zona. “No sabíem com aniria. Era una incògnita”, apuntaven des de l’organització.

Segons la tradició religiosa, Sant Llorenç va viure el seu martiri un 10 d’agost, quan va ser posat en una graella i cremat viu. Per això, amb l’objectiu de recordar l’efemèride, cada 10 d’agost se celebra la festa en honor del sant al capdamunt del Monestir.

L’any que ve se celebraran els 50 anys de la festa, una fita marcada amb vermell. “Ja estem rumiant què fer, perquè segur que serà molt especial”, preveuen.

Comentaris
To Top