Vallès

Tancat l’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, uno de los espacios estrechamente vigilados

Durant el mes de juliol ja es van prendre mesures per l’aplicació del nivell 3 del Pla Alfa

La nova pujada de les temperatures ha provocat novament que el risc d’incendi forestal torni a ser extrem a tot el Vallès Occidental. Així, Sant Llorenç del Munt i l’Obac és un dels vuit massissos als quals el Departament d’Interior ha decidit prohibir l’accés per reduir el perill de focs. A més del parc vallesà, el Cos d’Agents Rurals tancarà el Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix.

A partir d’aquest dissabte, s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 249 municipis de 23 comarques. Es preveu que diumenge començaran a baixar les temperatures i el temps donarà una treva de la calor intensa que segueix colpejant Catalunya aquest estiu. Pràcticament, tot el territori menys les comarques de Tarragona, algunes de les Terres de l’Ebre i del Pirineu, passen a una situació meteorològica de perill a partir de divendres. La situació es mantindrà fins dissabte, on les temperatures seguiran pujant i la situació de perill, de nivell 3, desapareixerà de les zones litorals i se situarà a la zona oest del país.

A mitjans de juliol, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ja va quedar tancat temporalment pel mateix motiu. I és que les temperatures no donen treva aquesta estiu a la comarca.

Avís per perill de calor aquest divendres a Sabadell

Comentaris
To Top