Publicitat
Ciutat

Avís per perill de calor aquest divendres a Sabadell

Onada de calor a Sabadell

Els termòmetres s’han enfilat a Sabadell per sobre dels 38 graus durant el migdia

Torna la calor extrema a Sabadell. L’Ajuntament va emetre un avís per perill de calor a la ciutat durant aquest divendres 12 d’agost, amb una pujada de les temperatures especialment notòria fins les 18 hores. Durant el migdia, s’han fregat els 40ºC i, al llarg del matí, els termòmetres ja s’havien enfilat per sobre dels 30 graus.

Davant aquesta situació, es demana a la ciutadania extremar les precaucions en aquest episodi de perill extrem d’incendi, que previsiblement pot arribar al seu punt crític dissabte i allargar-se fins diumenge.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de situació de perill per la calor, que s’estendrà pel país des de la zona est aquests dos dies fins a la zona central o a l’oest del territori de cara al cap de setmana. Segons el Meteocat, en molts punts del prelitoral central i nord rondaran els 38 ºC i a la depressió Central diversos registres de temperatura es mouran entorn dels 40 ºC.

Risc extrem d’incendis

Interior ha estès l’alerta per risc d’incendi i altes temperatures, que a partir de dissabte ja no només afectarà 44 municipis, sinó la major part del territori català. En concret, i davant de l’increment del perill d’incendi forestal, el cos d’Agents Rurals activarà aquest dissabte el nivell 3 del Pla Alfa a 249 municipis de 23 comarques i es tancarà l’accés a 8 massissos: Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs, Cardó-Boix. De fet, aquest divendres ja s’ha restringit l’accés al Parc Natural de la Serra de Montsant pel pic de calor i l’alt risc d’incendi.

El cos recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències, accidents o inclús per intencionalitat. I demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol mena, en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.

Davant d’aquest situació, Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia en fase d’alerta el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT).

Publicitat
Comentaris
To Top