ESPORTS

El món arbitral sabadellenc, de dol per la mort de Valentí Moraleja

Valentí Moraleja
Valentí Moraleja es va convertir en un referent de l'arbitratge sabadellenc / CEDIDA

Adeu a un autèntic referent del món arbitral sabadellenc. Valentí Moraleja González (78 anys), excol·legiat i durant gairebé dues dècades delegat del Comitè d’Àrbitres de Sabadell, ens ha deixat després d’una llarga malaltia. Va deixar empremta en la seva trajectòria pel seu tarannà i la manera d’afrontar les habituals polèmiques en l’àmbit arbitral. També era un gran seguidor del Centre d’Esports Sabadell.

L’actual responsable del Comitè arbitral del Vallès Occidental, Emilio Pérez Sánchez, es va mostrar contundent: “Marxa una gran persona i un bon amic”. Destaca la seva faceta com a “dialogant i pioner en el seu moment” i també subratlla que durant la seva etapa “l’arbitratge sabadellenc va aconseguir grans èxits amb l’ascens a Primera d’Antoni Llonch Andreu primer i posteriorment, David Medié i Barranco Trejo a més d’Antonio Raja Fernández com a assistent”. Quan Valentí Moraleja va decidir posar punt final a la seva etapa, el va substituir Juan Sánchez al capdavant de la delegació arbitral vallesana.

Un altre excol·legiat sabadellenc, que va arriba fins a la Segona B, i exdelegat del Centre d’Esports, Rafa Gálvez Obrero, lamentava la pèrdua d’un “gran amic. Hem compartit moltes coses i pràcticament érem veïns”. Rafa el recorda com una persona “molt honesta, treballadora i amb una virtut molt important en aquest món: la tranquil·litat. Sabia atendre els clubs i les seves queixes amb molta serenor, era un home molt afable”. D’altra banda, com a anècdota, Rafa recorda que “si vaig arribar a ser delegat del Centre d’Esports, li dec, en bona part, a ell. El Valentí va donar-li el meu nom al llavors president arlequinat Joan Soteras i em van agafar”. Aquest dimecres (8.30 h) es farà l’acte del sepeli al Tanatori de la nostra ciutat.

Comentaris
To Top