Publicitat
Vallès

Quantes persones comparteixen el teu nom o cognom?

El saldo que resultó entre las personas que llegaron de otros municipios catalanes y las que se fueron fue positivo. La ciudad ganó 729 habitantes

Al Vallès Occidental, el nom més posat en general és Antonio, mentre el cognom més comú és García

Quantes persones es diuen com jo? És coincidència que en conegui tantes amb el mateix nom al meu entorn? Són preguntes que des de petits ens hem fet i que es poden respondre a través del cercador de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), amb les dades recollides del Registre de Població de Catalunya, actualitzades amb dades del padró de l’any passat.

Així, la recerca es pot fer a diferents escales. I no només amb el nom, sinó també amb el cognom. A nivell de tot el territori espanyol, a més, el nou buscador interactiu posat en marxa per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) permet conèixer en nombres absoluts, però també en percentatges i distribució territorial. El mapa indica a quines províncies n’hi ha més i, clicant sobre cadascuna, saber quant representa sobre el total de població.

Al Vallès Occidental, el nom més posat en general és Antonio. Jose i Maria completen el podi, amb la salvetat que el sistema no té en compte els accents. Pel que fa als cognoms, García, Martínez i Sánchez són els més habituals.

A Sabadell, Lucía i Arnau triomfaven el 2021 com els noms més posats entre els nouvinguts.

Lucía i Arnau, els noms més posats a Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top