Ciutat

Alerta per la presència d’una toxina en bolets fregits de diverses marques

El consum d’aquestes productes pot provocar nàusees, vòmits, diarrea o dolor abdominal, entre d’altres símptomes

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat de la presència d’una toxina en uns bolets fregits en oli d’oliva venuts a Catalunya, Navarra, País Basc, Astúries, Castella la Manxa, Canàries i La Rioja. Precisament, ha estat aquesta última comunitat qui ha donat el senyal d’alerta a l’AESAN.

Es tracta de bolets fregits en oli d’oliva (Boletus edulis) de les marques El Agricultor, Emperatriz, Huerta Real, Boletus, Lierni i Radvi, presentats en pot de vidre de 180 grams amb la data de consum preferent de 02/02/2026 i el número de lot 02/02/2021.

Els productes ja estan sent retirats del mercat, però l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha recomanat a les persones que revisin si en tenen en el seu domicili, s’abstinguin de consumir-los i els retornin al punt de compra. El consum d’aquestes productes pot provocar nàusees, vòmits, diarrea o dolor abdominal, entre d’altres símptomes.

Comentaris
To Top