Publicitat
PATRIMONI DE SABADELL

Un homenatge a la sardana

És un petit detall, però molt significatiu. Un dels capitells de l’església de Sant Salvador té esculpida una sardana, en homenatge a la dansa més tradicional de Catalunya. ‘La sardana és la dansa més bella que es fa i es desfà’, diu el text escrit al capitell.

El capitell amb detalls de la sardana a l’església de Sant Salvador / CEDIDA

El sabadellenc Amadeu Papiol, autor de la fotografia, assegura que és un “petit, però important detall”. Altres motius ornamentals dels capitells d’aquesta església són religiosos, amb representació dels apòstols i del cor amb àngels i músics. Al campanar hi ha els signes del zodíac i les quatre edats de l’home, mentre que al claustre, aspectes relacionats amb la ciutat de Sabadell.

Els capitells són obra de l’escultor sabadellenc Camil Fàbregas, mentre que l’església en si, de l’arquitecte Francesc Folguera, autor també de la reforma del Santuari de la Salut el 1945. L’església de Sant Salvador té menys d’un segle d’antiguitat (és del 1955), tot i que la seva arquitectura s’inspira en la romànica, amb arcs de punt rodó, per exemple; i gòtica.

Publicitat
Comentaris
To Top