FESTA MAJOR

34 voltes per guanyar el concurs del Rodet

El temps amenaçava, però al final ha respectat la celebració del Ball del Rodet organitzat pels Bastoners de Sabadell. Les ganes de petits i grans de fer ballar el Rodet i la Bobina han tingut més força i la pluja de mitja tarda ha amainat a temps per poder fer el concurs de voltes, entre els infants de màxim 1,20 metres d’alçada.

El Ball del Rodet, aquest divendres de Festa Major / LLUÍS FRANCO

18 infants s’han atrevit a pujar-se el capgròs del Rodet o la Bobina al cap i donar voltes. Les han hagut de fer al passatge que hi ha entre la plaça de Sant Roc i la de Fidela Renom, que s’ha convertit en un escenari improvisat -però ple de caliu- per poder fer el concurs. En el cas de la Bobina, ningú ha superat el segon concursant, Eloi Segura, que ha fet 34 voltes en els 30 segons que tenia per fer-ho. La clau del seu èxit, com ha explicat després de rodar, ha sigut que “he entrenat a casa amb una bobina que em vaig fer l’any passat”.

Al Rodet, la victòria se l’ha endut la darrera concursant. Entre el públic ha aparegut Sara Garcia, ha fet 30 voltes i s’ha endut el premi. Amb el cel més clar, l’acte ha tornat a la plaça de Sant Roc i allà ha sigut on Garcia ha tingut l’oportunitat de fer més voltes, en aquest cas durant un minut. I n’ha fet 52 pel gaudi dels assistents. El nombre de les desenes (5) i les unitats (2), equivaldrà a les salves que es llançaran l’any que ve en el seu honor.

La Bobina, al passatge entre les places de Sant Roc i de Fidela Renom / LLUÍS FRANCO

A continuació, tots els assistents a la plaça s’han pogut sumat a la dansa, de creació pròpia, del Ball del Rodet.

Comentaris
To Top